______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Céges Porsche? A VW-konszern top menedzserei nem használhatnak többé ilyet

hirdetés

A VW jelentette be, hogy a konszern vezető menedzserei nem igényelhetnek többé Porsche modelleket céges autónak. Sokan már a munkaügyi bíróságra is elmentek az ügy miatt.

 

A Volkswagen komoly költségcsökkentési lépéseket tett meg az elmúlt időszakban. Azonban a németek igyekeznek a lehető legtöbb fronton megfogni a pénzt, például a konszern vezetőit érintő céges autó kérdésben is.

A VW ugyanis bejelentette, hogy lépést tettek az ügyben. Egészen pontosan arról van szó, hogy céges autóként mostantól senki sem kérhet Porschét, sőt, a már meglévőket is vissza kell adni. A cégcsoport számításai szerint ezzel sok millió eurót takarítanak meg, hiszen csak Wolfsburgban több mint 200 vezető érintett a dologban.

hirdetés

Természetesen az érintetteknek nem tetszik a döntés, olyannyira, hogy sokan már a munkaügyi bírósághoz fordultak az ügy miatt. Érthető, hogy egy Porsche használatának elvesztése megviseli az embert, de azért ne feledjük el, hogy egy új Audi is elég kellemes céges járgány lehet. Mindezek mellett a VW véleménye szerint a szóban forgó top menedzserek eleve olyan fizetéssel rendelkeznek, hogy könnyen vehetnek maguknak saját Porschét is, ha annyira hiányzik nekik. Persze, a menedzserek ezzel sem értenek egyet, hiszen azt is nehezményezik, hogy a beígért fizetésemelésük elmaradt, miközben a cég óriási pénzeket szándékozik befektetni például a Rivian márkába.

A konszernen belül egyetlen kivétel van az üggyel kapcsolatban, azaz a Porsche márkát irányító vezetőség továbbra is használhatja az autókat, hiszen az anyacég szerint ők alakítják a márka jövőjét így ismerniük kell annak a jelenét is.

hirdetés

forrás: Bild

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button