______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Fekete autód van? Ennyire biztos nem fekete!

hirdetés

Vannak autók, amiknek kimondottan jól áll a fekete fényezés, de amit a DipYourCar műhely szakijai végrehajtottak ezen a fronton, az nem csak erről szól. A fény 99,4 százalékát elnyeli az általuk készített Lancer Evo fényezése!

 

Van az a szint, amikor már az ember nem azon gondolkodik, hogy miként lehetne szebbé és kívánatosabbá tenni egy autót, hanem a hangsúly a különlegességen, a tömegből kitűnésen van. Valószínűleg ez ösztönözte a DipYourCar műhelyben tevékenykedő srácokat is, amikor megalkották a Mitsubishi Lancer Evolution X fényezését.

Az nem volt kérdés, hogy a kocsinak feketének kell lennie. Annyira feketének, amennyire csak lehet! Ilyenkor már szó sem lehet gyári fényezésről, vagy pedig bármelyik boltban kapható festékről, olyan anyag kell, ami csaknem teljesen képes elnyelni a fényt. És itt találtak rá a lelkes tunerek a Koyo Orient Japan cég Musou Black néven létező festékére!

hirdetés

Egy egy olyan speciális anyag, mely a fény 99,4 százalékát elnyeli, azaz tulajdonképpen semmilyen visszaverődése sincs, ami hihetelen sötétséget eredményez. A fényezést készítő videós azt azért hozzá teszi, hogy a Musou Black kimondottan kényes cucc, lényegében alkalmatlan az autók fényezésére. Fonzie, nem kell szerénykedni, a végeredmény valami egészen zseniálisra sikerült!

Ugyan a videóban úgy van megjelölve, hogy ezzel a Lancer Evo lett a világ legsötétebb fényezéssel ellátott autója, de ez ebben a formában nem igaz. Nemrég ugyanis a BMW bemutatta azt az X6-os modellt, melyet Vantablack fényezéssel látta el. Na az a fény 99.965 százalékát nyeli el! Nem nagy a különbség, de a rekordok világában nem hogy tizedek, hanem bizony századok is komoly mértékben számítanak!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button