Autós Hírek

A jelenlegi Fiat vezérigazgató lehet a Ferrari következő vezetője

Az olasz hírügynökségek szerint a jelenlegi Fiat-Chrysler vezérigazgató lehet a Ferrari következő vezetője. Azért a biztonság kedvéért két másik személy neve is felmerült a pozícióval kapcsolatban.

 

Mint arról mi is beszámoltunk, előző héten váratlanul lemondott a Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri. A helyét ideiglenesen John Elkann eddigi elnökségi tag vette át, ám mivel ebben az esetben a megbízás csak ideiglenes, hamar új hivatalosan kinevezett vezért kell a nagymúltú cég élére állítani.

Ennek a személynek a kilétével kapcsolatban indultak el most találgatások az olasz médiában, ahol többen is az FCA jelenlegi vezérigazgatóját Mike Manley-t jelölték meg a legesélyesebbnek a pozícióra. Manley 2018 óta az FCA vezérigazgatója és jó kapcsolatot ápol a feladatot átmenetileg ellátó, nemsokára pedig az FCA-PSA összeolvadásból létrejövő Stellantis elnöki székét elfoglaló Elkann-al. Mindezek mellett Manley számára mintegy jóvátétel is lehetne a kinevezés, hiszen mint pár hónapja kiderült, a Stellantis vezetőségi tagjai között neki már nincs helye, azaz jövő év elején mindenképpen elvesztené jelenlegi pozícióját.

Manley mellett még Stefano Domenicali egykori Lamborghini vezér neve is felmerült, illetve az elemzők szerint esélyes lehet még Davide Grasso a Maserati operatív igazgatója is a Ferrari vezérigazgatói székéért folytatott harcban. Persze, ezek még találgatások, biztosat csak a jövő hétre tervezett Ferrari gyűlés után tudunk majd mondani.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button