______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ezek voltak idén a legkedveltebb színek az autót vásárlók körében

hirdetés

Az Axalta cég globális szinten vizsgálta meg, hogy vajon az autó vásárlók mely színeket választották ki legszívesebben az új járgányukhoz. Itt a végeredmény, ami rámutat arra, hogy még mindig nem vagyunk elég színesek!

 

Bár a legtöbb ember kimondottan típusra megy autóvásárlásnál, sokak számára nem elhanyagolható tényező az sem, hogy milyen színben kapja meg az új járgányát. Persze, ez nem azt jelenti, hogy mindenki az egyéniségét tükröző színű autóval mászkálna, hiszen egyértelműen a trendek is beleszólnak általában a választásunkba. Legalábbis erre mutat rá a festékekkel foglalkozó Axalta cég felmérése, melyből kiderül, hogy melyik volt idén a legnépszerűbb árnyalat.

Nem meglepő, hogy ez bizony a fehér. Az idén vásárolt autók 38 százaléka ugyanis ilyen fényezéssel került átadásra. Persze, ennek egy része betudható a flottás megrendeléseknek is (jellemző ebben a szektorban a fehér), de szemmel láthatóan egyre népszerűbb a magánvásárlók körében is ez a megoldás.

hirdetés

A második helyen a fekete autók végeztek, ezek az összes értékesítés 19 százalékát teszik ki. A szürke léphet fel a dobogó legaljára 15 százalékos eredménnyel, az évekkel ezelőtt listavezetőnek számító ezüst pedig idén a negyedik legkeresettebb árnyalat volt a maga 9 százalékos értékesítésével. Ha összeszámoljuk, akkor már 81 százaléknál járunk és még szó sem volt igazi színről! Nem vagyunk autózás terén színes egyéniségek, az már biztos.

Sorrendet tekintve ötödik és hatodik helyen a kék és piros fényezések végeztek 7 és 5 százalékos teljesítménnyel, barna/bézs, illetve sárga színt pedig csak a vásárlók 2-2 százaléka kért ebben az évben. Zöldre alig 1 százaléknyi vásárló szavazott, a többi árnyalat pedig lényegében a mérhetetlen kategóriába került.

hirdetés

Tényleg érdekes az eredmény, de nem meglepő. Elég kinézni az utcára és láthatjuk, hogy a forgalom szürkesége felemészti az autók többségét. Talán egyesek félnek is a rikító színektől, mert azok feltűnést keltenek, ráadásul sok esetben ugrik az elegancia is. Minden esetre most már érthetjük, hogy miért jelent felüdülést egy-egy szinte már messziről világító színes járgány az utakon…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button