______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ismét összedobott egy limitált szériát a Pagani a Frecce Tricolori tiszteletére

hirdetés

Leleplezte a Pagani a legújabb limitált szériás Huayra változatát, mely az olasz légierő műrepülő különítménye, a Frecce Tricolori előtt tiszteleg. Nem ez az első ilyen húzása a büszke olasz gyártónak.

 

A Pagani az a gyártó, aki ugyan szeret más nemzetek autógyártóival összedolgozni (például Mercedes), de mégis büszke az olasz gyökereire még annak ellenére is, hogy Horatio Pagani, a márka megalapítója eredetileg argentín származású. Na de mégis ott van az olasz büszkeség, ami nem engedi meg, hogy ne reagálják le valahogyan az olasz légierő műrepülő különítményének kerek fennállási évfordulóit. Ezért adták ki 10 évvel ezelőtt az ötvenedik “születésnap” tiszteletére a Zonda Tricolore szériát és pontosan ezért mutatkozott most be a Huayra Tricolore is.

Nem aprózta el az ünnepi készülődést most sem a Pagani, a Huayra ugyanis nem csak egyedi festést, hanem átdolgozott karbonszálas kompozit karosszériát is kapott, hogy főbb vonalakban emlékeztessen arra a Aermacchi MB-339A P.A.N. repülőgépre, melyet a legendás hírű Frecce Tricolori használ. Az aerodinamika jegyében ráadásul hosszabb első légterelők kerültek a sportkocsira, hátul pedig a szárny kialakítása változott meg.

hirdetés

Ez utóbbi nem csak a megfelelő légáramlás jegyében lett kialakítva, hanem a tartó elemei is a sugárhajtású gép hátsó függőleges vezérsíkját formázzák meg. Ide kerül fel a repülőgépével azonos dizájnt követő számozás is, ami egy mindösszesen három darabból álló széria révén 1, 2 vagy 3 lehet majd.

A felnik is stílusosan turbina mintázatot kaptak és a belső térből sem maradhattak ki a jellegzetes repülős utalások. Ilyenek például a Frecce Tricolori csattal ellátott négypontos biztonsági övek vagy az alumínium díszítések, melyek igazából jelen esetben repülőipari minőségben elkészített galvanizált ötvözetek.

hirdetés

A legfontosabb és egyben leglátványosabb kiegészítő a műszerfalra helyezett anemométer, mely nem átverés, tényleg egy a kocsi elejére szerelt pitot-csövön keresztül adja meg a levegő áramlásából a sebességet, pont úgy, ahogyan az a repülőgépek esetében is működik.

A Huayra Tricolore tehát összesen három példányban készül majd el, az ára pedig 5,5 millió euró darabonként. Drága, de nem mindennapi játékszer vitathatatlanul olasz életérzéssel átitatva!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button