______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Európában is megjelenhet az ORA elektromos Volkswagen Bogár koppintása

hirdetés

A Shanghai Auto Show nagy dobása volt a kínai ORA újdonsága, mely lényegében a Volkswagen Bogár modernebb köntösbe öltöztetett elektromos átirata. A németek nemrégiben jogi lépéseket is fontolgattak, de eddig hivatalosan nem történt semmi. Kivéve, hogy az ORA már Európában is levédette a Punk Cat modellt.

 

Arról már többször is beszámoltunk, hogy a kínai Great Wall alá tartozó ORA márka a Shanghai autószalonon lényegében pofátlan módon másolta le a klasszikus Volkswagen Bogarat, hogy azt elektromos formában Punk Cat néven kínálja a vásárlóknak.

Nemrég még a Volkswagen jogi képviselői is bejelentették, hogy kivizsgálálják az ügyet és megteszik a szükséges lépéseket, ha azokat indokoltnak látják. Hát, lehet sietni kéne, mert az ORA nem csak szóban gondolja komolyan a dolgokat, hanem tettekkel is.

hirdetés

Történt ugyanis, hogy az anyacég, a Great Wall Ázsiában és Európában is levédetett egy bogárszerű koncepciót, mely igencsak hasonlít a már látott Punk Cat modellre. Az eset érdekessége, hogy ezek szerint nem csak a hazai piacon, hanem bizony Európában is meg szeretnének jelenni a klasszikus újdonsággal a kínaiak. Érthető, hiszen Shanghai után nálunk is érdeklődéssel fogadták az egy kaptafára épülő elektromos koncepciókba belefásult emberek az újdonságot.

Szintén furcsa, hogy a kiszivárgott dokumentumok szerint az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala nem csak befogadta a szabadalmi igényt, hanem el is fogadta azt június 11-én. Ez alapján a Great Wall akár 25 évig is használhatja az erősen Volkswagenes formatervet az EU minden tagállamában, amivel lesz egy kevés dolga majd a VW jogi képviselőinek, már ha tényleg lépni akarnak az ügyben.

hirdetés

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button