______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Hivatalosan is egyesíti erőit a Bugatti és a Rimac

hirdetés

Hónapok óta lógott a levegőben, most pedig ténylegesen megtörtént: a Bugatti és a Rimac együtt menetel tovább az elektromos jövő felé.

 

Már egy ideje lehet hallani arról, hogy a Volkswagen AG azt tervezi, hogy némi technológiai részesedésért cserébe átengedi a Bugatti márkát a horvát elektromos specialista Rimac-nak. Most már nem csak tervről beszélünk, hanem tényről, a Porsche ugyanis bejelentette, hogy megtörtént az egyesítés!

Kiderült az is, hogy a Rimac-Bugatti összefogásban a vezető szerepet a Rimac játssza majd 55 százalékos részesedéssel, míg a Porsche 45 százalékot birtokol, illetve a horvát márkában is szerzett ezzel külön 24 százalékot.

hirdetés

Fontos megjegyezni, hogy az összefogás kívülről alig lesz látható, ugyanis a két márka továbbra is külön marad, csupán a jövőt illető fejlesztések lesznek közösek, illetve ezzel az évtized végére megérkezhet az első teljesen elektromos Bugatti is.

“A Bugatti és a Rimac tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Mindkettő fontos eszközökkel járul hozzá a fejlődéshez. Mi az elektromos technológia iparági úttörőjének számítunk, míg a Bugatti több mint egy évszázados tapasztalattal rendelkezik a csúcskategóriás autók fejlesztésében, ami gyakorlatilag egyedülálló az autóipar történetében. Most egyesítjük a tudásunkat és a technológiánkat, hogy a  jövőben nagyon különleges projekteket hozzunk létre.” -mondta Mate Rimac.

hirdetés

Csupán érdekesség: a Hyundai Motor Group megtartja 12%-os részesedését a Rimacban, mely 55%-os részesedéssel rendelkezik a Bugatti-Rimac vegyesvállalatban. Ezzel a Hyundai, a Porsche és a Bugatti a fennállásuk alatt először került egy lapra, legalább említés szinten.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button