Autós Hírek

Múzeum az otthon kényelmével

Ugyan sok helyen elkezdték enyhíteni a koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozásokat, kell még egy kis idő, míg minden visszaáll a régi kerékvágásba. Addig viszont autós múzeumba még járhatunk, igaz csak virtuálisan.

 

A koronavírus járvány miatti bezártság szépen lassan, de magabiztosan kezdi ki az emberek ideigeit. Érthető, hiszen hosszú távon nem ehhez vagyunk hozzászokva. Viszont egyben szerencsésnek is érezhetjük magunkat, hogy a mai világban már virtuális jelleggel részben helyettesíthető a legtöbb kiesett tevékenység! Hogyan? Mozi helyett ott vannak a streaming szolgáltatások, múzeum helyett pedig többek között a Google Maps segítségével csodálhatunk meg kiállított ritkaságokat.

A Google és a gyártók saját rendszere együttesen ugyanis rengeteg járműipari múzeumban lehetővé teszi a virtuális sétát. Így otthonról is pillanatok alatt bepillantást nyerhetünk többek között a Henry Ford, a Corvette, a Honda, a Mercedes-Benz, az Enzo Ferrari, a Lamborghini, a Horacio Pagani és a Porsche múzeum kínálatába, illetve ellátogathatunk a McLaren Technology Center bázisára is.

És ez csak az első pár ilyen jellegű próbálkozás, a Google szerint a későbbiekben egyre több tárlat nyílik meg az interneten. Tényleg elérkezünk lassan oda, hogy otthonról ki sem kell mozdulni ahhoz, hogy mindent láthassunk? Lehetséges. Egy biztos, hogy a mostani járványhelyzetnek a rengeteg negatívuma mellett van egy pozitívuma is: drasztikus mértékben gyorsította meg az online szolgáltatások terjedését és kiépítését, amiből a veszély elmúlta után is profitálhatunk.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button