______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Európába jöhet a Jetta, bejöttek a Volkswagen számításai Kínában

hirdetés

Igencsak erős nyolc hónapon van túl a Volkswagen Kínában elindított olcsó márkája, a Jetta. Még a koronavírus járvány sem tudta visszább fogni az eladásokat, ezen felbuzdulva pedig most ez európai terjeszkedést fontolgatja a gyártó.

 

Két éve lengette be először a Volkswagen, hogy egyelőre Kínában, de elindítja a saját olcsó márkáját, melyet az egykoron önálló modellnek számító Jettáról neveznek el. Tavaly meg is történt a helyi piaci bevezetés, az azóta elért sikereken meg még maga az anyacég is meglepődött.

A jelenleg három tagot számláló, főleg Seat modellátiratokkal feltöltött palettával (VA3 szedán, VS5 kompakt SUV és a VS7 SUV) rendelkező márka ugyanis alig nyolc hónap alatt 81 ezer autót tudott értékesíteni, ráadásul a járvány miatti kritikus hónapnak számító áprilisban is egészen elképesztő 13500 darabos megrendelés futott be. Ez utóbbi annak is köszönhető, hogy a kínai fiatalok elpártoltak a tömegközlekedéstől és elkezdtek inkább olcsóbb autókba beruházni.

hirdetés

A folyamatos és kiugró kereslet miatt ráadásul most a Volkswagen elkezdte tervezgetni az európai expanziót is, azaz nemsokára nálunk is megjelenhetnek a Jetta modelljei, ezzel erős konkurenciát állítva a Renault olcsó márkája, a Dacia számára is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button