Responsive AdsHirdetési Zóna
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos teherkerékpár a Toyota legújabb dobása

Az elektromos mobilitás és áruszállítás egyre nagyobb szerepet kap a közlekedésben, így szépen lassan a nagyobb autógyártók is ráállnak erre a vonalra. A Toyota például most egy elektromos teherkerékpárral bővítette a palettáját.

 

A Toyota egyre komolyabban veszi az elektromos átállást, ami természetesen drasztikus változásokat eredményez a márka életében is. Ez a változás az oka annak is, hogy nemrég a márka első embere, Akio Toyoda is lemondott a pozíciójáról.

hirdetés

Valamilyen szinten érthető is, hogy a japán vezér nem tudott azonosulni az új vonallal, melynek az egyik első fecskéje nem egy átlagos villanyos autó, de még csak nem is négykerekű járgány.

Arról van szó, hogy a Toyota a francia képviseletének palettáján egy elektromos teherkerékpárt helyezett el, mely száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával. De ha ez nem lenne elég, a gyári közlemény szerint még egy utánfutó is könnyedén a bringa után köthető.

A nagy súly miatt természetesen komoly mértékben segít a hajtásban az az elektromos rendszer, mely a 250W névleges teljesítményű Yamaha villanymotor és az 500 Wh kapacitású akkumulátor együtteséből áll. Ezzel a kerékpár nagyjából 100 kilométeren keresztül képes minimális emberi erővel mozogni, utána viszont komoly izommunkának számít a csomagok kiszállítása.

A rakodást segítendő a kitámasztót a kerékpár közepén, közvetlenül a teherhordó doboz alatt helyezték el, így álló helyzetben biztos nem billen el semerre a kétkerekű még a legnagyobb terhelés mellett sem.

hirdetés
Címkék
hirdetés

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button