______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Később jön, de teljesen új generációt képvisel majd az új Forza Motorsport

hirdetés

A Forza Motorsport történetében új fejezet kezdődik idén. Eredetileg úgy volt, hogy ez már az év első felében bekövetkezik, most viszont egy igencsak komoly késést jelentettek be a fejlesztők.

 

Az autós játékok világának egyik legsikeresebb sorozata a Forza, mely ma már két szálon fut párhuzamosan egymás mellett. A Horizon a szabadon bejárható világot és az abszolút árkád játékmenetet képviseli, míg a Motorsport a kötöttebb, versenypályás száguldozást. Idén az utóbbin a sor, hogy megújuljon, ráadásul nem is akárhogy.

A Forza ugyanis hivatalosan is generációt ugrik és alapjaiban épül újjá, ezért a fejlesztők nem is folytatják a számozást, azaz a kifutó hetedik rész után ismét csak Forza Motorsport néven kerül majd a polcokra a program.

hirdetés

Tudni kell, hogy nem csak a grafikai motor lép új szintre (Ray-Tracing támogatás, 4K felbontás), hanem változik majd a játékmenet is, azaz a karrier mód nem az autók “hörcsög” módjára begyűjtéséről fog szólni, hanem az adott versenyszéria minél realisztikusabb lemodellezéséről. Természetesen azért szép számban kipróbálhatunk majd járgányokat is, azokból ugyanis nem kevesebb mint 600 darab lesz jelen, mindegyik a mai szinten elvárható legjobb minőségben kidolgozva.

Változik a fizika is, illetve nagy hangsúlyt fektetnek a fejlesztők a tapadás változás szemléltetésére is, azaz most már tényleg számítani fog, hogy egy-egy gyors kör előtt mennyire sikerült felgumizni az aszfaltot.

Az új Motorsport PC-re és Xbox Series X|S-re jelenik majd meg. Mikor? Az eredeti tervek szerint már év elején meg kellett volna érkeznie, de a Microsoft késéről számolt be, így ősznél hamarabb nem igen pattanhatunk a virtuális versenyautók volánja mögé.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button