______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos autóval bővül nemsokára a Mini JCW palettája

hirdetés

A BMW fennhatósága alá tartozó Mini is rálépett a villanyosítás útjára, hiszen nemrég már egy konnektoros hibrid és egy teljesen elektromos modellt is bemutattak. Most az utóbbiból jön még egy, ráadásul a teljesítményorientált JCW palettára.

 

Az elektromos átállás gyakorlatilag kötelező jelleggel szerepel már az autóiparban, így nem csoda, hogy sorra jönnek a hírek az újabbnál újabb villanyos járgányokról. A Mini sem kivétel ez alól, ráadásul a srácok szemmel láthatóan nem csak a visszafogott városi modellek felvillanyozódásában látták meg a lehetőségeket.

A Mini ugyanis egy JCW, azaz John Cooper Works stíluselemekkel ellátott modellt tesztel már a Nordschleife aszfaltcsíkján, ahhoz pedig nem fér kétség, hogy ez egy elektromos autó lesz. A képeken ugyanis könnyen kivehető, hogy burkolt a hűtőmaszk, azaz olyan erőforrás dolgozik a járgányban, aminek nincs szüksége levegőre, meg aztán a kipufogók hiánya is árulkodó jelnek számít.

hirdetés

Ezzel egybevág Bernd Körber, Mini vezérigazgató kijelentése is, melyben a teljesítményorientált JCW paletta villanyosításáról beszélt nemrégiben. “A Mini Electric-el megmutatjuk mindenkinek, hogy a vezetési élvezet és az elektromos mobilitás igenis kombinálható egymással. Itt az ideje, hogy a teljesítmény iránti szenvedélyünket, amit a John Cooper Works jelent, átemeljük az elektromos autózás világába is”- hangzott Körber egyértelmű bejelentése, azaz a Mini sportosabb modelljei is elérhetőek lesznek tisztán elektromos formában a jövőben.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button