______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos autót tervez piacra dobni egy kanadai startup cég

hirdetés

A Maple Majestic egy teljesen új autóipari szereplőként jelent meg a semmiből. A srácok startup jelleggel működnek és egy igencsak furcsa elektromos autóval szeretnének betörni a piacra.

 

Ahogy egyre inkább tolódik el elektromos irányba az autóipar, úgy bukkannak fel sorra a kisebb startup cégek is a piacon, hogy szerencsét próbáljanak egy-egy vakmerő ötlettel. Ilyen új szereplő a kanadai Maple Majestic is, aki most egy nem kimondottan szép, ám annál érdekesebb koncepció ötletével állt elő.

Az ő autójuk ugyanis első pillantásra egy nem túl esztétikus arányokkal rendelkező Tesla Model 3 koppintásnak tűnhet, viszont a kanadai út- és hóviszonyokra gondolva van egy kis turpisság a futóművével kapcsolatban. A gyáriak elmondása szerint ugyanis a járgány hasmagassága akár 15 centiméterrel is megnövelhető (ezzel 29 centiméterre növelve azt) egyetlen gombnyomással, így a gyengébb terep, illetve a nagy hó sem lehet akadály számára.

hirdetés

Nem lehet elmenni szó nélkül a koncepció furcsa arányai mellett sem. A Maple Majestic a tágas belső tér mellett tette le a voksát, ami miatt a tengelytávot 3,1 méterre tolták ki, ezzel további helyet biztosítva a kabin számára. Ez a tengelytáv nagyobb, mint amit az 5-ös BMW tud és csak picit kevesebb, mint ami a 7-es szériára jellemző.

A technikai specifikációk egyelőre nem ismertek, ám a cég alapítója, Arkadiusz Kaminski annyit már elárult, hogy a tervek szerint többféle hajtáslánccal kerül majd forgalomba (még a hatótáv növelős hibrid sem kizárt) a termékük, ami szerinte inkább egy négyajtós szuperkocsi, mint egy átlagos elektromos szedán.

hirdetés

A koncepció érdekes, ám valószínűleg van még mit csiszolgatni rajta. Főleg, hogy a cég által biztosított képeken egyértelműen nem egy igazi autót, hanem csak egy kicsinyített modellt láthatunk, azaz kész példányról valószínűleg egyelőre nem igazán beszélhetünk jelenleg.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button