______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

A Volkswagen fontolgatja a Porsche részvények publikus tőzsdéztetését

hirdetés

Két különböző forrás is rávilágított arra, hogy a Volkswagen a Porsche részvények tőzsdéztetésére készül. Ezzel is az elektromos fejlesztésekre szeretnének minél komolyabb összegeket felhalmozni.

 

Az elektromos modellek fejlesztése óriási pénzeket emészt fel, ami miatt bizony néha még a legstabilabb gyártók is arra kényszerülnek, hogy különböző lépésekkel pénzt szabadítsanak fel. Most nagyon úgy tűnik, hogy erre készül a Volkswagen csoport is.

A Reuters és a német Manager Magazin egyaránt közölte belsős informátorokra hivatkozva, hogy a konszern vezetősége a Porsche részvények publikus tőzsdéztetését tervezi, mellyel azok 25 százalékát értékesítenék. Ezzel előreláthatólag nagyjából 20-25 milliárd eurós bevételre tehet szert a cégcsoport, mivel a legújabb elemzések arra mutatnak rá, hogy a Porsche AG értéke jelenleg csaknem 100 milliárd euróra tehető.

hirdetés

Fontos tény azonban, hogy a belsős informátor arra is kitért, hogy a Porsche tőzsdéztetésére a legkedvezőbb esetben is maximum jövőre kerülhet sor, amit az is megerősíteni látszik, hogy se a Volkswagen sem pedig a Porsche Automobil Holding SE (amely a Volkswagen 31,4 százalékát és a csoport szavazati jogainak 53,1 százalékát birtokolja) nem erősítette meg még hivatalosan az értesüléseket.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button