Autós Hírek

A Volkswagen fontolgatja a Porsche részvények publikus tőzsdéztetését

Két különböző forrás is rávilágított arra, hogy a Volkswagen a Porsche részvények tőzsdéztetésére készül. Ezzel is az elektromos fejlesztésekre szeretnének minél komolyabb összegeket felhalmozni.

 

Az elektromos modellek fejlesztése óriási pénzeket emészt fel, ami miatt bizony néha még a legstabilabb gyártók is arra kényszerülnek, hogy különböző lépésekkel pénzt szabadítsanak fel. Most nagyon úgy tűnik, hogy erre készül a Volkswagen csoport is.

A Reuters és a német Manager Magazin egyaránt közölte belsős informátorokra hivatkozva, hogy a konszern vezetősége a Porsche részvények publikus tőzsdéztetését tervezi, mellyel azok 25 százalékát értékesítenék. Ezzel előreláthatólag nagyjából 20-25 milliárd eurós bevételre tehet szert a cégcsoport, mivel a legújabb elemzések arra mutatnak rá, hogy a Porsche AG értéke jelenleg csaknem 100 milliárd euróra tehető.

Fontos tény azonban, hogy a belsős informátor arra is kitért, hogy a Porsche tőzsdéztetésére a legkedvezőbb esetben is maximum jövőre kerülhet sor, amit az is megerősíteni látszik, hogy se a Volkswagen sem pedig a Porsche Automobil Holding SE (amely a Volkswagen 31,4 százalékát és a csoport szavazati jogainak 53,1 százalékát birtokolja) nem erősítette meg még hivatalosan az értesüléseket.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt is nézd meg

Close
Back to top button