______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos árháború, avagy reagált a Lucid Air árazására Elon Musk cége is

hirdetés

A szinte semmiből előbújó Lucid elektromos forradalmat ígér az Air modellel, ráadásul sikerült úgy beárazni a belépő szintű variánst, hogy az pont a Tesla Model S induló ára alá legyen belőve. Ezt nem hagyta annyiban Elon Musk, egy héten belül kétszer is árcsökkenést jelentett be.

 

A Lucid Air elektromos járgányról már korábban írtunk, így most annak a részleteire nem ténénk ki. Legyen elég annyi frissítőnek, hogy az amerikai márka pár év csendes fejlesztés után rukkolt elő azzal a modellel, mely technikai téren és dinamizmusban is a Tesla modelljeire szeretne rálicitálni. Ha ez nem lenne elég, még egy árháború is kirobbant a két gyártó között, azaz megy a licit, hogy ki tudja olcsóbban adni a belépő szintű modelljét.

A Lucid először 72 500 dolláros induló árról beszélt az adókedvezményeket igénybe véve, ám ezt nem sokkal a premier után már 69 900 dollára módosították. Miért? Legfőképpen azért, hogy reagáljanak a Tesla árcsökkentésére, melynek keretein belül Elon Musk 71 990 dollárra vitte le a Model S árát, aki pedig az első hivatalos Lucid árazásra reagált az akcióval.

hirdetés

Természetesen Elon nem az a fajta, akinek egy lépéssel mattot lehet adni, ezért alig két nappal az első árcsökkentés után megint lejjebb tolta a Model S induló árát, így pedig meg is született az éppen aktuális 69 420 dolláros kezdő árcédula.

Meddig megy az egymásra licitálás? Ezt csak a két cég vezetősége tudhatja. Jelen pillanatban a Tesla olcsóbb, ráadásul egy 8 éve a piacon lévő, jól bejáratott és kiforrott technológiát kínál a vásárlóinak. Az érem másik oldala viszont, hogy pár száz dollárral többért egy jóval frissebb külső dizájnt és modernebb belsőt kaphatnak azonos menettulajdonságok mellett a Lucid Air elektromost választók.

hirdetés

Nehéz a választás annak, aki most gondolkodik villanyautóban ebben az árkategóriában, de talán még érdemes várni egy kicsit a vásárlással, hátha még többet lehet majd spórolni a két cég pofozkodása által…

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button