______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Eladó egy extrém ritka Audi R8 széria egyik példánya

hirdetés

Az Audi még 2018-ban mutatta be a Competition csomaggal felszerelt R8 V10 Plus szériát, melyből összesen 10 darabot készítettek el. Igazi ritkaság, ám az egyik példány most felbukkant egy aukciós portálon.

 

Az Audi R8 ma már történelem, hiszen a négykarikás egzotikus sportkocsi gyártása éppen nemrég fejeződött be. Lehet, hogy egyszer még visszatér, de a gyáriak jelenlegi hozzáállása szerint ez már csak villanyosított formában történhet majd meg a jövőben, ami valljuk be, nem ugyan azt a szellemiséget képviseli majd, mint a jól megszokott, üvöltő V8-as, vagy akár V10-es motorral szerelt szériák.

Szerencsére azonban használtan még rengeteg példányt kínálnak eladásra, ráadásul igazi ritkaságokra is rá lehet bukkanni időnként. Most például lényegében az R8 történetének Szent Grálja bukkant fel egy aukciós portálon és már javában tart is a licit.

hirdetés

A szóban forgó autó egy 2018-as Competition csomaggal felvértezett V10 Plus modell, melyből összesen 10 példány készült el, így ma már komoly gyűjtői darabnak számít. Persze, alapvetően nem annak készítették, hiszen a különleges edíció lényege pontosan az, hogy minél inkább ütőképes legyen a versenypályákon is, ha éppen arra használná a tulajdonosa.

Éppen ezért az alapmodellhez képest több aerodinamikai elemet láthatunk, plusz légterelő lapocskákat, méretes hátsó szárnyat és egy igencsak hangsúlyos diffúzort is. Természetesen ezek karbonszálas-kompozitból készültek, hogy ne növeljék drasztikusan az autó súlyát. Érdekes részlet még az egyedi 20 colos felni is, melyet egyértelműen az R8 GT4 versenyautó sajátja inspirált. A Competition csomaghoz tartozik még az állítható futómű, illetve a megnövelt méretű karbon-kerámia féktárcsa is.

hirdetés

A belső térben Alcantara kormányt, vörös varrással kiemelt fekete bőrözést és persze karbonszálas díszítőelemeket is találhatunk. Sőt, még a kormány mögötti váltófülek is szénszálas műanyagból készültek, akárcsak a légbeömlők keretei illetve a könyöklő előtti konzol is.

A meghajtásról a már ismert 5,2 literes V10-es motor gondoskodik, mely ebben a szériában kapott egy kis szoftveres okosítást is, hogy többet tudjon magából kipréselni, mint az alap 602 lóerő. Hogy pontosan mennyi többletet kaptak így a szerencsés vásárlók (akik belefértek az első 10 megrendelőbe), azt sosem kommunikálta az Audi, de egyes feltételezések szerint az azonos motort használó Lamborghini Huracán Performante programjáról lehet szó, ami nagyjából 640 lóerős teljesítményt jelenthet.

A licit a Bring a Trailer honlapján követhető még pár napig.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button