______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Thomas Schafer: sokat várok az új Fabia generációtól!

hirdetés

A Skoda közkedvelt kisautója immár hat év van jelen a piacon a mostani generációval, így időszerű volt már valami bejelentésféle a következő felvonással kapcsolatban. Most a márka vezérigazgatója törte meg a csendet.

 

Hat év hosszú idő egy kisautó esetében, a Skoda Fabia jelenlegi generációja pedig pontosan ennyi ideje van jelen a piacon szinte változatlan formában. Persze, megjelenését tekintve még mindig frissnek hat, hiszen a két évvel ezelőtti modellfrissítés alkalmával ráegyengették a jelenlegi márkaarculatot, a generációváltás viszont mindenképpen időszerű.

Mivel a Skoda háza táján voltak mostanság nagyobb projektek is (például az elektromos Enyaq vagy az Octavia új generációja), így nem sokat lehetett hallani a kis Fabia jövőjéről, most viszont megérkezett az első ígéret, amit maga a márka vezérigazgatója jelentett be.

hirdetés

 

Thomas Schafer egyelőre technikai részletekre nem tért ki, azt viszont leszögezte, hogy jövőre már piacra kerül a negyedik felvonás, amitől nem titkoltan sokat vár a márka vezetősége.

hirdetés

“Természetesen figyelemmel kísérjük a koreai, a japán és a francia gyártók törekvéseit, hiszen ők az igazi versenytársak a szegmensben. De jövőre már mi jövünk, nagyon jó autó lesz (az új Fabia), így érthetően az elvárásaim is magasak vele szemben”- lelkendezett a Skoda vezér.

Ugyan specifikációkról még korai lenne beszélni, viszont az már kiderült, hogy értelemszerűen a Fabia is a VW csoport MQB A0 nevű platformjára épül fel, tehát a műszaki alapokon a Volkswagen Polo és az Audi A1 modellel osztozkodik majd.

(a képeken a Fabia jelenleg kifutó generációja látható)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button