Autós Hírek

Egykori Renault igazgató veszi át a Jaguar-Land Rover irányítását

Távozik a JLR csoport éléről Ralf Speth, akinek a helyét az a Thierry Bolloré, egykori Renault igazgató veszi át, akit anno Carlos Ghosn legfőbb szövetségeseként és barátjaként tartottak számon.

 

Pontosan 10 évig egyengette a Jaguar-Land Rover sorsát sikeresen Ralf Dieter Speth, most viszont a 64 éves brit-német vezérigazgató átadja a helyét egy új embernek, ő pedig alelnökként folytatja a munkát cégen belül. Az új ember kérdése ráadásul nem volt sokáig bizonytalan, ugyanis most már hivatalos bejelentésből is tudhatjuk, hogy Thierry Bolloré érkezik a cégcsoport élére szeptembertől.

Arról a Thierry Bolloré-ról van szó, aki egészen tavaly októberig a Renault igazgatójaként tevékenykedett, ráadásul nem is rossz eredményekkel. Na de akkor miért kellett távoznia a franciák kötelékéből? Lényegében Carlos Ghosn miatt. A Renault vezér ugyanis az azóta krimibe illő eseményekkel a megszokottnál is nagyobb hírnevet szerzett Ghosn legfőbb bizalmasának számított, így valamilyen szinten érthető, hogy a Nissan nem nézte jó szemmel a vezetőségben betöltött szerepét.

A JLR csoportot viszont hidegen hagyja a Renault-Nissan környéként történt belháború és így saját elmondásuk alapján egy remek szakemberre és egy kitűnő vezetőre tehetnek szert, aki méltó utódja lehet Speth-nek. Természetesen Bolloré is örül, hogy újra nyeregbe kerülhet, ráadásul egy nem is akármilyen cég élén.

“A Jaguar-Land Rover a világ minden táján ismert páratlan márkaörökségével, kifinomult tervezésével és mély műszaki integritásával. Megtiszteltetésnek veszem, hogy én vezethetem tovább ezt a nagyszerű márkát a jövőben”- adott hangot az új vezérigazgató a megelégedettségének a nagy bejelentés alkalmával.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button