______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Nem hoz új modelleket a Mitsubishi Európába

hirdetés

Ugyan hivatalosan kivonulásról még nem beszélhetünk, de az tény, hogy a Mitsubishi az elkövetkező időszakban csak jelképesen lesz jelen Európában.

 

Drasztikus lépésre kényszerült a Mitsubishi, miután amúgy is elég rossz anyagi helyzetben érte őket a koronavírus. Az elmúlt év is katasztrofálisan sikerült eladások tekintetében, a vírus miatti leállás pedig lényegében kétvállra fektette az ázsiai gyártót. Nincs mit tenni, mint határozott megszorításokat eszközölni.

A gyáriak mintegy 20 százalékot szeretnének lefaragni a jelenlegi költségekből, amit csak úgy lehet megvalósítani, ha elengedik a gyengébben teljesítő piacokat. Bizony, Európa is ilyennek számít a maga alig 1 százalékos piaci részesedésével.

hirdetés

Ez jelenleg még nem jelent teljes kivonulást, csupán annyi biztos, hogy az új modellek, például az L200 és a Outlander új generációja nem lesz megvásárolható nálunk. A gyártó szlogent is cserélt a helyzet komolyságához mérten, mostantól a “Small but Beautiful”, azaz a “Kicsi, de gyönyörű” jelzést használják, ezzel is utalva arra, hogy a globális szereplést feladva (egyedül Kínában és Délkelet-Ázsiában maradnak meg teljes értékűen) tervezik túlélni az egyre nehezebb körülményeket.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button