Autós Hírek

Elon Musk nyitott arra, hogy szoftverekkel és komplett hajtásláncokkal lássanak el más gyártókat is

A Tesla vezérigazgatója hangoztatja, hogy ők nem megsemmisíteni szeretnék a konkurens gyártókat, hanem az elektromos technológia elterjedését akarják elősegíteni.

 

Bár a Tesla manapság még mindig a világ egyik legmegosztóbb márkája, azt nem lehet elvitatni tőlük, hogy rövid idő alatt az elektromos autózás terén lényegében az autóipar meghatározó tagjává váltak. Egy nagyobb gyártó sem fejlődött ennyire dinamikusan az elmúlt évtizedben, így érthető, hogy a villanyos technológiát tekintve maguk mögé utasították a konkurens cégeket. Persze, ez nem jelenti azt, hogy Elon Musk célja az egyeduralom elérése, sőt!

Az amerikai fenegyerek ugyanis a Twitter fiókján tette közzé, hogy ők nyitottak minden kívülről érkező megállapodásra, ami az elektromos autózás fejlődését segíti elő. “A Tesla nyitott a szoftver licenszelésre és az akkumulátorok és a hajtásláncok megosztására is. Nem az a célunk, hogy szétzúzzuk a konkurenciát, hanem hogy elősegítsük a fenntartható energia elterjedését”- hangzik a bejegyzés. Ennek értelmében a Tesla bárkivel összeáll beszállító szinten, aki erre hajlandóságot mutat, illetve természetesen fizet a technológiáért a jövőben.

Szintén a napokban írta le Elon Musk, hogy szerinte elfogadhatatlanul drágák a Tesla modellek, ezen pedig változtatni fognak a jövőben egy a Model 3 alá pozícionált belépő szintű modell kifejlesztésével.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button