______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egyelőre nem tervezi a Peugeot, hogy teljesítményre kihegyezett GTi verziót kapjon a 308 új generációja

hirdetés

Tegnap ugyan hivatalosan is bemutatkozott a Peugeot 308 új generációja, ám a márka sportos vonalát képviselő rajongók nem hiába tapasztalnak hiányérzetet. A teljesítményorientált GTi verzióról egy szó sem esett, mint kiderült, nem hiába.

 

Az új Peugeot 308-as tegnapi premierje sokakban felemás hangulatot eredményezett. Az új formai világ nagyon hatásosnak tűnik, ráadásul a technikai felkészültségre sem lehet panasz, ám egy valami hiányzik jelenleg még az összképből. Ez nem más, mint a sportosabb vonalat képviselő GTi variáns.

Na de vajon arról van szó, hogy tartogatnak puskaport a későbbiekre is a gyáriak, vagy tényleg dobták ezt az irányt a franciák? Most ennek járt utána a Top Gear magazin a Peugeot termékigazgatójával, Jerome Micheron-al készített interjújában.

hirdetés

Nos, az igazgató arra a kérdésre, hogy lesz-e a későbbiekben GTi, elég egyértelműen válaszolt még akkor is, ha nem mondta ki közvetlenül a választ.”Ha megnézzük a sportosabb modellek piacát, főként a CO2 szabályozások értelmében, az összeomlott”

Persze, az emissziós szabályozásoknak meg lehetne felelni egy konnektoros hibrid változattal is pont úgy, ahogyan azt a gyártó az 508 Sport Engineered esetében tette, ám amikor a Top Gear újságírója erre a fonalra terelte a beszélgetést, megint egy hárításba ütközött: “Nem látjuk előre a piac alakulását. Meg egyébként is ez extra súlytöbbletet jelentene”

hirdetés

Mindent összefoglalva a válasz tehát az, hogy nem megy el sportos irányba az új 308-as, egyelőre legalábbis biztosan nem. Ez pedig eléggé furcsa azok után, hogy január elején még maga Jean-Phillipe Imparato, a Peugeot vezérigazgatója beszélt arról, hogy a márka sportos irányba mozdul el és ennek fényében a jövőben minden modellhez kínálnak majd ehhez méltó alternatívát is. Hiába, gyorsan változik a világ.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button