______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Édes szentségtörés

hirdetés

Klasszikus Mustang egy bitang erős V8-as motorral felvértezve? Elsőre nem hangzik rosszul, de mégis van egy nem apró turpisság a dologban!

 

Az amerikai izomautók (és pony car-ok) szerelmeseinek azonnal beindul a nyálelválasztása, ha elhangzik, hogy Ford Mustang a 60-as évekből erős V8-as motorral szerelve. Érthető a lelkesedés, de azért álljunk meg egy szóra, ugyanis az ördög a részletekben rejlik.

Itt van például az Anarchy Garage 1969-es gépezete, melyet egy 720 lóerősre felhúzott duplaturbós V8-as erőforrás hajt. Egy GM big block? Dehogy! Ez bizony német eredetű, egészen pontosan a Mercedes-AMG E63 jól ismert 5,5 literes motorjáról van szó. Az erőátvitelről a hátsó kerekekre szintén a németek váltója gondoskodik, az amerikai klasszikus ugyanis egy az egyben megkapta a 7 sebességes duplakuplungos automata szerkezetet is.

hirdetés

A végeredmény valami egészen megdöbbentő, még az Officially Gassed csatorna tesztelői is azonnal ráakasztják az életveszélyes jelzőt. Persze, a srácok még egy dologgal megfejelték az élvezeti faktort: esős időben tesztelték a kocsit, amit még por száraz aszfalton is embert és tapasztalt sofőrt kívánó feladat az úton tartani.

Persze, sok fanatikus azonnal szentségtörésről beszél, ami érthető, hiszen rengeteg amerikai lehetőség is adódik a jó öreg kompresszoros rásegítéssel és rotyogós V8-as hangzással. Mindezek mellett a kreativitást nem lehet elvitatni az alkotóktól, bár lehet, hogy mi azért az eredeti Mustang belsőt meghagytuk volna az élmény érdekében.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button