______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Humanoid robotok gyártanak autókat a Dongfeng kínai gyáregységében

hirdetés

Több célra is használható humanoid robotok is dolgoznak mostantól a Dongfeng kínai gyáregységében. Az AI támogatással rendelkező gépek a minőségellenőrzésben és a gyártásból is kiveszik a részüket.

 

Nem újkeletű dolog, hogy nagyobb gyáregységek humanoid robotok alkalmazásával kísérleteznek. A Tesla és a BMW is gőzerővel dolgozik az emberi feladatokat ellátni képes droidokon, most pedig egy kínai gyártó, a Dongfeng állt be a sorba.

Bejelentették ugyanis, hogy elkészült a Walker S névre keresztelt robot, melynek felépítése teljes mértékben az emberi test jellemzőit figyelembe véve készült el. Teljesen átlagos, 1,7 méteres magassággal rendelkezik és az izületei kialakítása miatt kimondottan komplex mozdulatokat képes elvégezni.

hirdetés

Éppen ezért, több célra is használható a sétáló robot, például dolgozhat a szalag mellett, de végezhet minőségellenőrzést is, illetve logisztikai célokra is befogható. Mindezek mellett a Walker S folyamatosan kommunikál a gyár központi rendszerével is, így azonnal küld adatokat a felmerülő problémákról, amire meg is próbálja megtalálni a megoldást. Ebben fejlett szenzorai és kamerái vannak a segítségére, azaz a gyártó elmondása szerint lényegében, érez, lát és hall a közel mesterséges intelligencia jelleggel működő robot.

Azt egyelőre nem árulta el a Dongfeng, hogy hány példány állt szolgálatba a gyárukba, illetve kérdéses maradt az is, hogy emberi munkaerőt váltanak-e le vele a későbbiekben, vagy inkább azok munkáját könnyítik majd meg vele, mintegy kiegészítésként.

 

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button