______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos lépcsőshátúval bővítheti a palettáját a Lexus

hirdetés

A Lexus elektromos hajtásokkal eddig csak SUV modellekben próbálkozott. Ez azonban változhat a jövőben, legalábbis erre enged következtetni két új szabadalmi bejegyzésük, melyek az ES következő generációjához kötődnek.

 

A Lexus az ES jelenlegi generációjával immár hatodik éve van piacon, ami azt jelenti, hogy 1-2 éven belül kifutó széria lehet belőle. Ezt figyelembe véve nem véletlen, hogy elkezdtek szivárogni az információk a következő generációval kapcsolatban. Első körben néhány egészen beszédes szabadalmi bejegyzés látott napvilágot, a gyáriak ugyanis levédették az ES 350h, az ES 350e és az ES 500e megjelöléseket.

Az első még nem is annyira érdekes, hiszen az egyértelműen a jelenlegi hibrid hajtás nagyobb teljesítményű változatát jelöli, ám a másik kettő egy olyan lépést jelenthet, amely teljesen új a Lexus történetében. A Toyota luxusmárkája ugyanis az “e” megjelölést a teljesen elektromos járgányoknál használja (eddig két SUV modell, az UX és az RZ esetében sütötték el), azaz minden bizonnyal az ES lesz az első elektromos lépcsőshátú a márka kínálatában.

hirdetés

Hogy mikor történik ez meg, azt egyelőre nehéz megmondani, illetve technikai specifikációkban is korai még elmélyülni . Az viszont támpont lehet, hogy az UX 300e esetében 204 lóerőnyi teljesítményről beszélhetünk, míg az RZ 450e modell 313 lóerőt képes leadni. Így a számozásokból következtetve az elektromos ES 250 és 350 lóerő körüli teljesítménnyel érkezik majd a szalonokba egy- és kétmotoros kivitelben.

forrás: Smartmedia

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button