______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Dodge: Gyors és élvezetes jövőt rejt az elektromos korszak is

hirdetés

A hangzás persze más lesz, de az izomautók rajongói által annyira kedvelt versengési szellem az elektromos jövőben is megmarad Tim Kuniskis, a Dodge vezérigazgatója szerint.

 

Sokszor szó volt már arról, hogy a Dodge rohamléptékben számol le a hagyományos értelemben vett izomautó-kínálatával. Távozik a V8-as Challenger és a Charger is, hogy szépen lassan az általuk hagyott űrt kitöltsék az elektromos variánsok. Na de vajon tényleg tudják a villanyos autók pótolni az ikonikus és sokak által szeretett gépezeteket? A márka vezérigazgatója szerint igen, legalábbis erre hivatkozott az Automotive News-nak adott interjújában.

“Tonnányi potenciál rejtőzik ebben a technológiában. Persze, nem mindenki fog azonnal áttérni erre az útra és lesznek olyanok is, akik abszolút nem akarnak ebben részt venni. Évek fognak eltelni, de aztán elfogadott lesz a dolog. Az emberek rá fognak jönni, hogy az elektromos autózás is tud menő és élvezetes lenni. Van, ami változik, viszont az nem fog, hogy az emberek autókat fognak alakítgatni, gyorsabbá tenni és versenyezni egymás ellen. Ez megvan, amióta megalkották a világ második autóját és nem fog változni a jövőben sem”-hangzott a vezérigazgató kijelentése, mely azt támasztja alá, hogy a recept ugyan más lesz, de a lényeg nem változik, amibe bele fog szokni a társadalom.

hirdetés

A Dodge elektromos jövőjének egyik előfutára az idén év elején bemutatott Charger Daytona koncepció, mely esetében a teljesítmény a hajtáslánc adottságaiból eredendően biztosított, de ezen felül még a vérpezsdítő hangzást is megpróbálták leutánozni a gyáriak, természetesen kívülre is sugárzó hanggenerátorokkal megoldva.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button