Autós Hírek

Óvatlan szemlélődő indította be a 2,5 millió dolláros Pagani tűzoltórendszerét

A Monterey Car Week egyik nagy szenzációjaként lett kiállítva a Pagani Utopia egyik példánya, amit az érdeklődők is megszemlélhettek közelről. Talán túl közelről is, valakinek ugyanis sikerült beindítani az autó beépített tűzoltórendszerét.

 

A Pagani gyári kitelepüléssel tette tiszteletét az idei Monterey Car Week rendezvényen, ráadásul a fennállásuk huszonötödik évfordulóját ünnepelve a palettájuk három generációját is magukkal hozták. Így lehetett egyszerre megcsodálni a Zondát, a Huayrát és az új Utopia modellt is, ráadásul egészen testközelből.

Annyira testközelből, hogy az Utopia esetében például egy szemlélődőnek lehetősége adódott a műszerfalon babrálni is, azaz emberünk lelkesen nyomogatta a gombokat, amiket csak talált. Persze, amíg egy légbefúvó működtetésről vagy esetleg üzemmód-választásról van szó, addig nincs ezzel komolyabb probléma, csak hogy emberünk közben megtalálta a tűzoltórendszert aktiváló gombot is, ami azonnal tele is nyomta a motorteret fehér porral, ezzel frászt hozva a kiállítókra, akik pont azt híhették, hogy éppen most gyulladt ki az autó.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

OnFire Garage (@onfiregarage) által megosztott bejegyzés

Persze, egy ilyen manőver is jelentős anyagi kárral jár, hiszen nem csak a motorteret kell alaposan kitisztítani utána, hanem magát a tűzoltórendszert is újra működőképes állapotba kell hozni. Arról nincsenek információk, hogy az okozott kárt a nézőnek kell-e megtérítenie, vagy magára vállalja a gyártó a mindösszesen 99 példányban készülő Utopia rendbehozatalát. A tanulság viszont legyen az, hogy ne nyomkodjunk sehol se olyan gombokat, amikről nem tudjuk, hogy mit csinálnak. Főleg nem egy limitált egzotikus szupersportkocsiban!

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button