Autós Hírek

Skoda Superb: dízelt vagy benzinest? Kérdezz-Felelek Extra

Krisztián Németországban lakik, a munkahelye alig 17 kilométerre van tőle. Néha viszont azért haza is látogatna, így alkalmanként beleszaladna egy-egy többszáz kilométeres túrába is. Ehhez inkább a benzines vagy a dízel Skoda Superb az alkalmasabb? Pista válaszol.

 

Néha adódik olyan, hogy komoly dilemmák elé állítja az embert az autóválasztás kérdése. Nem típus szinten, hanem inkább motorikusan. Krisztián is beleütközött ebbe a problémába, hiszen alig 17 kilométerre lakik a munkahelyétől, de mivel Németországban lakik, néha haza is ugrana, ami komoly autópályás túrát jelent. Kevés kilométeres napi járás és hosszú alkalmankénti utazás. Na erre most a benzines vagy a dízel jó?

“Tisztelt szerkesztőség!

Németországban élek már hosszú ideje és szeretném lecserélni az autómat.
Skoda Superb III. a kedvenc, csak nem tudom eldönteni milyen legyen.
1.opció: 2.0 TSI 190 lóerős
2.opció :2.0 TDI 200 lóerős
A munkahelyem 17 km-re van(autóút), évente kétszer-háromszor Debrecen, Csíkszereda (oda-vissza 3000 km).
Mindkét kocsi 1-2 éves.

Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel
Bakti Krisztián”

A probléma tehát megoldásra vár, nézzük meg, Pista milyen javaslattal áll elő az üggyel kapcsolatban.

Szia Krisztián!

Na itt nehéz okosnak lenni, megértem a dilemmádat. A napi 17 kilométer ingázás nem a dízel barátja, hosszútávon viszont verhetetlen, pláne, ha megpakolsz egy ekkora nagy autót.
Sajnos mára elértünk oda, hogy igazából a kétliteres turbómotor sem szereti a rövid ingázásokat, bár tény, hogy az autópályán egész baráti fogyasztás mellett lehet vele közlekedni. Amíg meg nem rakod és nem sietsz, ott előjön a különbség.

Mivel – gondolom – nem tollpaplant viszel-hozol és jó eséllyel nem egyedül járnád, ezért barátságosabb, nyomatékosabb karaktere miatt inkább a dízelt választanám azzal a feltétellel, hogy hetente azért kimerészkednék vele az autópályára és üzemmelegre járatnám hosszabb ideig. Igaz, én csak a 150 lóerős kivitelt használtam, de bőven elég volt az is mindenre.
Üdv

Pista

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button