Autós Hírek

Daniel Abt: nicsak, ki tért vissza?

Egy hónapja robbant ki az a botrány, aminek következtében Daniel Abt-nak távoznia kellett az Audi Formula E csapatából. A csalással megvádolt pilóta most köszöni szépen jól van, más csapatban ugyan, de visszatér a versenyzés világába.

 

Ahogy mi is megírtuk korábban, Daniel Abt, az Audi Formula E versenyzője komoly galibába keveredett hetekkel ezelőtt, amikor egy szimulátor bajnokságon csalást követett el. Lényegében maga helyett az egyik barátját ültette be a virtuális versenyautóba, aki rendre Abt-nál drasztikusan jobb eredményeket ért el. Ez lett gyanús a szervezőknek, akik leellenőrizték az IP címeket, így fényt derítve a személycsere tényére is. Ekkor a versenyző igazi csapata, az Audi Sport azonnal elhatárolódott a csalástól és felfüggesztette, majd pedig véglegesen kirúgta a pilótát.

Daniel Abt

A hírre rajongók tömegesen kezdték el ostromolni a négykarikások közösségi oldalait, ahol nemtetszésüknek adtak hangot, sokszor nem is visszafogott stílusban. Ez persze nem tudta megváltoztatni a németek döntését, így egy időre versenycsapat nélkül maradt az Audi modellek tuningolásával hírnevet szerzett család sarja.

Most viszont nagyon úgy tűnik, hogy Daniel pályafutásának bizonytalan jövője ismét biztos mederbe terelődik, a szintén a Formula E bajnokságban versenyző Nio 333 istálló ugyanis úgy döntött, hogy őket nem érdekli a “virtuális csíny”, egy ilyen tehetséges pilótát nem lehet leírni az események miatt.

Daniel Abt tehát a következő szezonban új csapatban, de ismét elektromos versenyautót fog vezetni éles körülmények között, aminek okán meg is érkezett a fricska a versenyző Instagram oldalán egy “Nicsak, ki tért vissza?” felirattal ellátott kép személyében.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button