______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Megújult a Suzuki Swift

hirdetés

Kívülről szinte észrevehetetlen a változás, mégis modernizáláson ment keresztül a Suzuki Swift. Takarékosabb lett a mild hibrid motor és új vezetést segítő eszközök kerültek be a kínálatba.

 

Szinte váratlanul, gyakorlatilag előzetes beharangozás nélkül ejtette meg a Swift ráncfelvarrását a Suzuki. Részben érthető is, hogy nem kerítettek nagy feneket a dolognak, hiszen első ránézésre ember legyen a talpán, aki képes kiszúrni a frissítés során eszközölt változásokat.

Na jó, a hűtőrács új mintázata és a benne keresztül futó króm díszítő elem egy picit más arculatot eredményez és újak a polírozott könnyűfém keréktárcsák is, de ezen felül akárhogy is keressük, nem fogunk változásokat találni a külső tekintetében. A belső térben szintén az új ezüst színű betétek jelentik az egyetlen kézzel fogható változást.

hirdetés

Ami tényleges újdonság, az a vezetést segítő rendszerek érzékelhető kibővítése. Most már például kapunk autókat és gyalogosokat egyaránt felismerő vészfék asszisztenst, sávtartó rendszert, automata távolsági fényszóró állítást és holttérfigyelőt is. Mindezek mellett érdemes még kiemelni azt is, hogy ezentúl a Swift is képes felismerni a forgalmi jelzéseket, és azokat szépen meg is jeleníti menet közben a műszerfalon.

Bár eddig sem volt rossz a Swift fogyasztása, sikerült még ezen is csiszolniuk egy keveset a gyáriaknak. A motorban ugyanis új dupla injektoros befecskendező rendszer működik, amely egyszerre kínál erős gázreakciót és jó üzemanyag-hatékonyságot. A magas szinten megvalósuló egyensúlyt olyan fejlesztések teszik lehetővé, mint az elektronikusan vezérelt változó szelepvezérlés (VVT), a változó térfogatú olajpumpa vagy az elektronikus vezérlésű dugattyúhűtő fúvókák.

hirdetés

Az 1,2 literes DUALJET egység mindezeken felül természetesen továbbra is mild hibrid rendszerű, azaz magába foglalja a 12V teljesítményű generátorként és indítómotorként egyaránt működő integrált indítógenerátort (ISG), amely még nagyobb üzemanyag-hatékonyságot biztosít a 3Ah-ról 10Ah kapacitásúra megnövelt lítiumion-akkumulátornak köszönhetően.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button