______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Csaknem félmillió dolláros büntetést kapott az utcán Mario Kartot üzemeltető cég Japánban

hirdetés

A Mari Mobility már évek óta kínál turistáknak Mario Kart életérzést Tokióban. Természetesen a Nintendonak ez nem tetszett, perre vitték az ügyet. Csaknem félmillió dolláros kártérítést ítélt meg a bíróság.

 

Egy japán cég évek óta komoly összegeket keres azzal Tokióban, hogy lényegében a legendás Mario Kart játékot átültették a való világba. Bárki befizethet egy 3 órás utcai gokartozásra, ráadásul az 50 dolláros árban nemcsak az egyedi járgányok, hanem a játék szereplőit jelképező jelmezek is benne vannak. Ez mind szép és jó, csak éppen a Mario márkanevet birtokló Nintendotól felejtettek el erre engedélyt kérni.

Az utóbbi időkben az egyik legkeresetteb tokiói látványossággá nőtte ki magát a program, így nem csoda, hogy felfigyeltek rá a Nintendo jogi képviselői is. Az első lépéseket már 2018-ban megtette a játékipari óriás, a bíróság pedig már ebben az időszakban jogosnak vélte a 92 ezer dolláros kártérítést. Csakhogy a Mari Mobility annyit tett, hogy a programot átnevezte MariCart-ról Street Kart-ra, majd lezártnak tekintette az ügyet. Bizony, csak a név változott, a körítés nem. Persze, hogy újra perre ment a Nintendo.

hirdetés

Az újabb jogi eljárás is befejeződött, most pedig már igen komoly 460 ezer dolláros, azaz több mint 150 millió forintos kártérítést hagyott jóvá a bíróság. Már ez is igen súlyos büntetés, de a Nintendonak érthető módon nem elég. Ők az attrakció végleges betiltását is szeretnék, legalábbis a jelenlegi Mario mintára kihegyezett formában. Hiába, a mai világban komolyan kell venni a levédett márkák és tartalmak használatát, különben alaposan megütheti a bokáját és kiürítheti a pénztárcáját az ember.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button