______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Ennyi volt a platós Mercedes pályafutása, még nyár előtt leáll a gyártás

hirdetés

A Mercedes már egy ideje tervezgeti az X-osztály korai nyugdíjazását, most viszont hivatalosan is megszületett a döntés. Május végén leáll a gyártás, nem lesz több platós csillagos.

 

Már tavaly felreppent a hír, hogy a kimondottan rossz értékesítési számok miatt a Mercedes fontolgatja az X-osztály nyugdíjazását. Most jutottak el odáig a németek, hogy kimondják a platós csillagos halálos ítéletét: hivatalosan megerősítést nyert, hogy május végén leáll a gyártás, utódmodell pedig nem lesz.

Az X-osztály a Nissan Navara újragondolásaként született meg 2017-ben, majd a rákövetkező évben kiderült már, hogy nem lesz meg az előre várt üzleti siker. Egészen pontosan a 2018-as szezonban összesen 16.700 darabot sikerült eladni belőle, míg ugyan ebben az időszakban a Nissan Navara 66 ezer példányban kelt el. Ezután egy még gyengébb 2019 következett, így nem is volt kérdéses, hogy nincs maradása az X-nek a palettában.

hirdetés

Na de miért alakult ilyen kedvezőtlenül az X-osztály fogadtatása? A legvalószínűbb ok, hogy aránytalanul magasabb árat kapott a Navarához képest. Egészen pontosan több mint 11 millió forintot kell letenni az asztalra a platós Mercedes belépő szintjéért, míg ugyanennek a modellnek a Nissan emblémás és dizájnos változata 8,4 millió forintos induló árral rendelkezik. Ráadásul bármennyire is egyre divatosabbnak számítanak a pickupok, ezen kategóriát továbbra is döntő többségben olyan cégek veszik, akik a munkaeszközt látják bennük, a beszerzési ár pedig mindennél fontosabb.

A németek hozzátették, hogy az eddig beérkezett megrendeléseket gond nélkül teljesítik és az alkatrész utánpótlásról is gondoskodni fognak.

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button