Autós Hírek

Chevrolet: baj van a Corvette C8 csomagtartójával, de nem az, amire sokan gondolnak.

Alig pár napja számoltunk be arról, hogy rengeteg Corvette C8 tulaj panaszkodik a menet közben felnyíló első csomagtérfedélre. Most a gyártó be is jelentett egy visszahívást, de nem a leírt probléma miatt.

 

A Corvette C8 menet közben felnyíló első csomagtérfedél jelenségről már korábban beszámoltunk, így elsőre nem igazán tűnt meglepőnek, hogy a gyártó visszahívást hirdetett meg a csomagtartóval kapcsolatban. Aztán mégis jött a meglepetés: ez a visszahívás nem az a visszahívás, mint amire számítani lehetett!

A Chevrolet ugyanis azért végez most el egy gyors szervizelést, mert kiderült, hogy gyerekek könnyen be tudják magukat zárni a nem túl méretes csomagtartóba, a belső retesz kioldó viszont álló helyzetben nem működik. Ez annak köszönhető, hogy ha nem jár a C8 motorja, akkor pár perc után energiatakarékos üzemmódra kapcsol a kocsi, ami letiltja a belső elektromos nyitót is, tehát aki egy parkoló példány első csomagtartójába mászik bele, az csapdába eshet. A problémát a Chevrolet szerencsére igencsak kényelmesen tudja orvosolni, a szakik szerint ugyanis egy felhőalapú szoftveres frissítés bőven elegendő ahhoz, hogy a szóban forgó nyitó álló helyzetben is működőképes maradjon.

Na de mi lesz a váratlanul felnyíló fedéllel? Semmi! A GM továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy felhasználói hibák történtek, azaz akiknek menet közben felcsapódott a tető, azok indulás előtt nem pattintották be rendesen, a műszeregységen felvillanó hibaüzenetet pedig vagy nem vették észre, vagy figyelmen kívül hagyták.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button