Autós Hírek

Elektromos hajtást kap a következő BMW M5

A tervezett menetrend szerint a BMW három év múlva rukkol majd elő az új 5-ös szériával, mely természetesen M-es kivitelben is elérhető lesz. Hibrid és tisztán elektromos verziót is terveznek belőle.

 

A BMW üzleti terveiben szerepel 2023-ban egy új 5-ös generáció leleplezése, melyet 2024-ben követ majd az M-es kivitel is. Természetesen a gyári tuningos verzió a jövőben is a lóerők halmozásáról fog szólni, viszont nagyon úgy tűnik, hogy a módszer változik.

A Car Magazine belsős információkra hivatkozva ugyanis arról számolt be, hogy a következő M5 kétféle hajtással is elérhető lesz. Az egyik egy konnektoros hibrid variáns lesz, melyben egy turbós V8-as benzines egységet támogatnak meg több elektromotorral, ezzel nagyjából 750 lóerős összteljesítményt érve el.

Ami ennél is fontosabb, hogy az előzetes információk szerint ezzel együtt piacra kerül egy teljesen elektromos variáns is, melyben három villanymotor dolgozik majd (kettő a hátsó tengelyhez, egy pedig az elsőhöz kapcsolva) közel 1000 lóerős teljesítménnyel.

Bár elsőre meglepő lehet a BMW döntése, de egyre több olyan jel érkezik, hogy ebbe az irányba halad az autóipar, azaz az elektromos modellek terjedésével határozottan szivárog be a villanyosítás az izomautók piacára is. Elég például a Tesla esetére gondolni, ahol már fejlesztés alatt van a szintén 1000 lóerősre belőtt hárommotoros Model S is.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button