______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bekeményített a Mitsubishi, már szeptemberben leállítja az SUV modellek forgalmazását Európában

hirdetés

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Mitsubishi lényegében szépen lassan kivonul az európai piacról. Most viszont kiderült, hogy nem lassan és nem csak az érkező modellek tekintetében hanyagol minket a japán gyártó.

 

A koronavírus járvány miatti piaci visszaeséssel indokolta nemrég a Mitsubishi a döntését, hogy a jövőben megjelenő újdonságok már nem lesznek elérhetőek az európai piacon. Persze, emögött a Nissan-Renault-Mitsubishi szövetség döntése is áll, azaz nem szeretnének ezek a márkák a későbbiekben egymásnak konkurenciát állítani. Miért? Mert minek elhappolni egymás elől a vevőt, ha valamilyen tekintetben úgyis közös a kassza.

Viszont alig pár hete még egy lassú kivonulásról volt szó, azaz az eredeti tervek szerint a már bejelentett, de még nem forgalmazott modellek nem érnek el hozzánk, most viszont elég drasztikus fordulatot vett a gyémántos márka piaci elhagyása. Bejelentették ugyanis, hogy már szeptembertől nem szállítanak SUV modelleket Európába, és bizony ebben benne vannak az eddig kapható modellek is.

hirdetés

Lőttek tehát az ASX-nek, az Eclipse Cross-nak és az Outlandernek is jövő hónaptól. Az L200 és a Space Star egyelőre marad, de csak év végéig. Utána mi lesz? Semmi, vége. Legalábbis autógyártó tekintetében végeztek az európai vásárlókkal a japánok.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button