______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Brutálisan drága a Velocity 67-es Mustang restomod átalakítása

hirdetés

Modern V8-as hajtással és extra frissítésekkel kínálja a Velocity a 67-es Mustang kabrió átalakítását. Tényleg megdöbbentő az összkép, de vajon a 330 ezer dolláros árazással is kibékülnek-e a rajongók?

 

A restomod átalakítások fénykorát éljük manapság, azaz egyre divatosabbak lesznek a modern elemekkel felvértezett ikonikus klasszikusok. Érthető, hogy a nagyobb tuningcégek is egyre komolyabb projekteket kínálnak, ezzel együtt persze az árak is szépen szaladnak felfelé a piacon. Most például a Velocity mutatott be egy Mustang átalakítást, melynek alapja a 67-68-as kabrió, azaz Convertible kivitel.

A srácok a külsőhöz csak módjával nyúltak hozzá, hogy megtartsák a klasszikus jellegzetes megjelenését. LED-esek lettek a lámpák, retro dizájnos, de már 17 colos felniket kapott az autó és egyedi beömlők jelentek meg a gépháztetőn.

hirdetés

Belül fehér bőrözéssel, akár hűthető-fűthető Procar ülésekkel, Dakota digitális műszeregységgel és korabelinek tűnő, de modern légkondival találkozhatunk. Kívülről nem látható, de a gyorsabb nyitás és zárás érdekében új elektromos motort és hidraulika rásegítést kapott a tetőmozgató mechanizmus, illetve többféle színben is kapható maga a vászon.

A lényeg azonban a hajtáslánc, melyet nem apróztak el a mesterek. A dinamizmust egy modern 5 literes Coyote V8-as motor garantálja, mely 466 lóerőt képes leadni 569 Nm nyomaték mellett. Ehhez a megrendelő kérhet egy tízsebességes automata váltót vagy a T56 hatsebességes manuális lehetőséget. A kipufogót a Borla szállítja, míg a lengéscsillapítók a Fox munkásságát dicsérik. Természetesen a fékeket is modernizálták, a 11 colos tárcsákat négydugattyús Baer nyergek fogják, magát a fékezés érzetét pedig a Bosch Electric iBooster rendszer javítja tovább.

hirdetés

Lenyűgöző kombináció, ahogy az árazása is az. Aki megkívánja a modern-retro Mustang kabriót, annak bizony 330 ezer dollárt, azaz majdnem 115 millió forintot kell letennie az asztalra érte.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button