______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Brutális ára lesz az első elektromos Ferrarinak

hirdetés

Nemsokára elrajtol a Ferrari új üzeme Maranellóban, ahol majd az olasz márka első elektromos autóját is készítik a későbbiekben. Már most tudni lehet, hogy a megszokottnál is drágább lesz a villanyos különlegesség.

 

Bár közel sincs szó még teljes villanyos átállásról, a Ferrrari is belekóstol nemsokára az elektromos autózás világába. Egészen pontosan a tervek szerint a jövő év végén mutatkozik be az első villanyosuk, mely egy teljesen új üzemben készül majd Maranellóban.

A Reuters értesülései szerint az új üzem különlegessége, hogy benzines, hibrid és teljesen elektromos modelleket egyaránt gyárthatnak benne, azaz nem csak az elektromos modellek készülnek majd itt, hanem a komplett gyártási kapacitás is megnövekedik általa a mostani évi 13 ezerről 20 ezer autóra. Tudna többet is az új egység, de belsős információk szerint mesterségesen húzza meg itt a határt a Ferrari, hogy ne vesszen el a modellek exkluzivitása.

hirdetés

A Reuters a készülődő elektromos modellel kapcsolatban is szerzett információkat. Persze, technikai részletekről még korai lenne beszélni, de azt már most tudni lehet, hogy kimondottan drága lesz a villanyos Ferrari. A tervek szerint 500 ezer eurós induló árazással rendelkezik majd, amit extrákkal tovább lehet növelni, azaz egy 200 millió forintos elektromos autóról beszélhetünk jelen esetben.

Persze, egy Ferrari sosem olcsó mulatság, ráadásul az olaszok eleve úgy terveznek, hogy az eladások maximum 10 százalékát teszi majd ki az elektromos vonal, hiszen a vásárlói felmérések azt mutatják, hogy a márka célközönsége erőteljesen ragaszkodik a belsőégésű hangzáshoz és viselkedéshez.

hirdetés

(a képek illusztrációk, nem az elektromos modellt ábrázolják)

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button