______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Kínai elektromos márkaként tér vissza a Freelander

hirdetés

A Land Rover palettájáról immár csaknem 10 éve hiányzik egy egykor jól csengő név, a Freelander. Most viszont megtörténik a nagy visszatérés. Persze, nem biztos úgy, ahogyan arra sokan számítanának.

 

A Land Rover még 1997-ben mutatta be a Freelander legelső generációját, mely majdnem 10 évig gyártásban maradt. 2006-ban érkezett meg a második felvonás, ám 2024-ben eltűnt a kínálatból az addig kimondottan jól csengő név. Manapság viszont a nagy visszatérések korát éljük, így nem meglepő, hogy a gyáriak bejelentették,  visszatér a Freelander! Persze, ahogy sokszor más márkák esetében is, ebben az esetben is van egy csavar a sztoriban.

Mégpedig az, hogy most már nem külön modellt jelöl majd az elnevezés, hanem egy elektromos márkát, valahogy úgy, ahogyan azt anno a Hyundai is meglépte az Ioniq esetében. Csavarjunk még egyet a sztorin? A Freelander ráadásul nem európai, hanem egy kínai márka lesz, amit a Land Rover és a Chery együttműködése tesz lehetővé.

hirdetés

Kiderült az is, hogy a Freelander modellek a Chery elektromos platformjára épülnek majd fel, ám nem lesz átfedés egyik márka kínálatában sem, a gyártást pedig a CJLR (Chery-Jaguar-Land Rover) Changshu városában található üzemében bonyolítják majd le.

Első körben a kínai piacot célozzák meg olcsónak tervezett Freelander modellekkel, de a tervben van a globális piac bevétele is a későbbiekben.

hirdetés

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button