______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Bogár, mely nagyobb egy Hummernél is? Ha kérdezik, akkor van…

hirdetés

Az elég gyakran előfordul, hogy egy autóból kicsinyített változat készül a poén kedvéért. Na de mi van, ha valaki éppen ennek az ellenkezőjét lépi meg? Akkor születnek meg az olyan elképesztő ötletek, mint például az óriási Bogár, mely akkora, mint egy nagyobb SUV, de mégis az eredeti tökéletes mása.

 

Az autó átépítések manapság már nem ismernek határokat. És itt főként nem a Fiero alapokra épített Ferrari és Lamborghini átiratokra kell gondolni, hanem inkább arra, hogy sokan elkezdtek már a méretekkel is játszani. Láttunk már parányi Hummert, de az egyik adásunkban megismerkedhettetek egy ház méretű Jeep-el is. A mostani különlegesség viszont valahol a kettő között van.

Amerikában egy Bogár fanatikus apa-fia páros ugyanis megelégelte, hogy a kedvencük méretéből fakadóan állandóan olyan érzésük volt, mintha el akarná taposni őket a főként gigantikus pickup modellekből álló forgalom. Mit lehet tenni? Fel kell hizlalni a Bogarat!

hirdetés

Scott Tupper ezért nekiált bedigitalizálni a család 1951-es kabrióját, a számítógép segítségével pedig 40 százalékos mértékben megnövelni annak minden részét. Ezután jött a karosszéria és az olyan apróságok legyártása, mint például a nagyobb kilincsek, emblémák és lámpatestek, amiket már csak rá kellett építeni egy Dodge pickup alapjaira. Szó sincs arról, hogy ezzel le van tudva a dolog, ugyanis a belsőt is sikerült méretarányosan megalkotni (gombnyomásra azért a modernebb Dodge műszeregység elő tud bújni a klasszikus lemezek alól), így semmi, de tényleg semmi nem utal első ránézésre az alapokra.

Na jó, a motor az egyetlen kivétel. A megnövekedett súly miatt ugyanis egy Dodge eredetű 5,7 literes V8-as egységet építettek a járgány orrába, így nem csak dinamikusan mozog a túltápolt Bogár, hanem szépen duruzsol is menet közben. Tényleg eszméletlen és hihetetlen az átalakítás, aminek köszönhetően az eredeti autó gyakorlatilag játékszernek hat az óriás mellett gurulva, mi csak gratulálni tudunk a család kreativitásához és kitartásához!

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button