______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Sportkombi lett a Rolls-Royce elegáns kupéjából

hirdetés

Noha nem gyári modell, de mindenképpen figyelmet érdemel az a Rolls-Royce Wraith Shooting Brake, mely egy belga karosszériaépítő műhely keze munkáját dicséri.

 

Van az a szint, amikor már annyira gazdag az ember, hogy nem elég neki egy sima Rolls-Royce modell. Egy ilyen megrendelő kérésével szembesült pár hónapja a Carat Duchatelet belga karosszériaépítő műhely, amikor egy Wraith kupé tulajdonos felvázolta nekik, hogy ő igazság szerint egy Shooting Brake modellt, azaz egy igazi sportkombit szeretne.

Mivel a szóban forgó belga műhely már máskor is alakított át Rolls-Royce modelleket, így természetesen nem hátráltak meg a feladattól, a dizájn megalkotása után azonnal hozzá is láttak a megvalósításhoz. A tetőt meghosszabbították és egészen a kocsi hátuljáig vitték el, ahová egy saját tervek alapján legyártott hátsó ajtót építettek be.  A kupé lámpái és az oldalsó övvonalak megmaradtak eredeti pompájukban, az ajtó is ugyan úgy hátrafelé nyílik, mint ahogyan azt a Rolls hagyomány megkívánja.

hirdetés

Arról nem árult el semmit, hogy az egyértelműen profi és minőségi átalakítás mennyi pénzébe került a tulajdonosnak, de a tervezőnek annyira megtetszett a konstrukció, hogy nem az ő példánya lesz a világon az egyedüli. A Carat Duchatelet ugyanis azt tervezi, hogy egy összesen hét darabos széria készül majd el belőle Silver Spectre Shooting Brake néven.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button