______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egyedül keresnek helyet és a tulajdonosért is elmennek a Fordok Amerikában. Most még csak egy bemutató erejéig.

hirdetés

A Ford és a Bosch közösen alkotta meg azt a bemutatót, melyen azt próbálhatják ki a kíváncsiskodók, hogy milyen előnyei lehetnek a jövő önvezető autóinak. Amerikában egy parkolóházban keresnek maguknak helyet, majd önállóan értünk is jönnek az autók.

 

Az önvezető autók elterjedése sokakat megriaszt, de azért vannak szép számmal a kényelmünket szolgáló lehetőségek is a témában. Ilyen például a Mercedes által is tesztelt, magától helyet kereső és értünk vissza is térő autó, amiben most a Ford is meglátta a lehetőségeket.

A szóban forgó gyártó a Bosch-al állt össze, hogy Detroitban egy parkolóházat érzékelőkkel szereljenek fel, majd néhány autót felkészítsenek arra, hogy maguk oldják meg a parkolás problémáját. Mindezt úgy, hogy mi kiszállunk a tetszőleges helyen, a kocsi meg elintézi magától a macerásabb részeket, majd ha végeztünk a dolgunkkal, akkor mondjuk értünk is jön a négykerekű.

hirdetés

A Ford megoldása annyiban más, mint az eddig próbált verziók, hogy ebben az esetben leginkább az épület érzékelőire hagyatkoznak, nem az autóéra. Persze, a kocsi továbbra is érzékeli a környezetét, hiszen el van látva az ehhez szükséges szenzorokkal, de a fontosabb információkat, mint például az elé kerülő akadályokkal kapcsolatos figyelmeztetéseket a garázs rendszerétől kapja.

A márka vezetősége szerint a jövő közlekedésében ez elengedhetetlen lesz, hiszen nem csak kényelmesebb a célnál kipattanni a kocsiból és hagyni, hogy a továbbiakat a jármű intézze, hanem a parkolóházak forgalma is csökkenthető lenne. Az automatika ugyanis nem kóvályog, hanem céltudatosan oda megy, ahol helyet jelez neki a rendszer.

hirdetés

Mindezek mellett Ken Washington, a Ford technológiai vezetője azt is elmondta, hogy még több a lehetőség ebben a megoldásban, mint amit most demonstrálnak, hiszen megfelelő infrastruktúra kiépítésével akár az is elérhető lenne, hogy az autónk magától el is menjen a mosóba, vagy feltegye magát tölteni, ha éppen elektromos hajtása van.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button