______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Elektromos lehet a következő Porsche Cayenne

hirdetés

Belsős informátorok szerint a Porsche elektromos útra lép a Cayenne következő generációjával is, legalább erre enged következtetni, hogy a Taycan fejlesztési igazgatója vette át a projektet.

 

A Porsche vezetősége az elmúlt időszakban többször is hangoztatta, hogy a márka nem zárkózik el a villanyosítás elől, sőt, elég komoly terveket dédelgetnek ezzel kapcsolatban a jövőben. Az biztos, hogy a Taycan piacra dobása kimondott pozitív lecsengéssel bírt, így nem meglepő, ha más modellek is ebbe az irányba mozdulhatnak el a jövőben.

Most például úgy néz ki, hogy a Cayenne is elektromos útra lép, legalábbis az Autoweek magazin belsős informátorokra hivatkozva számolt be erről az eshetőségről. A felvetés onnan ered, hogy a Porsche alkalmazottak megerősítették, hogy az SUV újabb generációjának a fejlesztését Stefan Weckbach irányítja innentől kezdve, miután az eddig a tisztséget betöltő Manfred Harrer az Apple céghez szegődött (Apple Car?). Weckbach az a fejlesztési igazgató, akinek a villanyos Taycan modell létrejöttét köszönhetik a rajongók, így adja magát, hogy erre tolódik el a fejlesztés jelen helyzetben is.

hirdetés

A most napvilágot látott feltételezések már csak azért is életszerűnek tűnnek, mert a Porsche vezérigazgatója korábban sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy megtörténhet a Cayenne villanyosítása, sőt mára már megerősítést nyert, hogy a Macan is az elketromos paletta része lesz 2022 végétől.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button