Autós Hírek

Bemutatkozott a Mazda új sportkocsi-koncepciója

A Mazda végre lerántotta a leplet a legújabb sportkocsi-koncepciójáról, mely Iconic SP elnevezéssel fut jelenleg, de lényegében az MX-5 jövőjét vetíti előre.

 

Már korábban is beszámoltunk róla, hogy a Mazda egy igencsak érdekes tanulmánnyal készül a Japan Mobility rendezvényre. Most végre megtudhattuk, hogy miről is van szó pontosan, azaz lerántották a leplet az Iconic SP koncepcióról.

Megjelenés tekintetében egyértelműen a korábban már digitális formában mutatott Vision SP tanulmány tovább gondolt fizikai átiratáról van szó, de mindeközben az azon vázolt dizájnelemeket megtartva. Így hátul továbbra is jellegzetesek az összeolvadó fényforrások, az első traktust pedig a rejtett fényszórók és a hosszan lejtő orrész határozza meg.

Ami ennél is érdekesebb, az bizony a hajtáslánc, melyről a Mazda annyit árult el, hogy egy 370 lóerős, kétrotoros bolygódugattyús EV-rendszer, mely akár hidrogénnel is képes működni, illetve ha akkumulátor töltése megújuló energiából származó elektromos árammal történik, akkor gyakorlatilag elérhető a szén-dioxid-semleges üzem is.

„Rajongunk az MX-5-ért, és a világ is imádja az MX-5-öt. Az elektrifikáció korában eltökélt szándékunk, hogy életben tartsuk a vezetés örömét, amelyet az MX-5 is nyújt, a MAZDA ICONIC SP-vel együtt, amely a kettős bolygódugattyús EV hajtásláncával a mi álommegoldásunk. Egy álom, amelynek megvalósításáért keményen fogunk dolgozni. A Mazda mindig olyan járműveket fog alkotni, amelyek emlékeztetik az embereket arra, hogy az autózás színtiszta öröm és az életük nélkülözhetetlen részét képezi.”- mondta el a bemutatón Masahiro Moro, a Mazda elnök-vezérigazgatója.

Fontos még, hogy a koncepciót úgy tervezték, hogy a súlypontja minél alacsonyabbal legyen, illetve a kedvező súlyelosztás miatt a kompakt bolygódugattyús motort az autó közepén helyezték el.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button