Autós Hírek

BMW Z4 vagy egy Mercedes W204? Kérdezz-Felelek Extra

Olvasónk Angliában él és szeretne magának egy vagányabb autót. Ki is nézett két típust, de erősen vívódik, hogy melyik lenne jobb választás. Pista reagált a kialakult problémára.

 

Van az úgy, hogy az ember megunja a hétköznapi autókat és egy picit változtatnak, lényegében megvalósítana egy régi álmot. Olvasónk is elérkezett most ide, de neki két kiszemeltje is van.

“Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni mindazt, amit minden beszélgetéssel és videóval adtok. A ti tartalmaitok teszik ki kb a felét annak, amit fogyasztok. Imádom a humorral kikövezett tudással és szakértelemmel átitatott anyagokat. A roncsderbitől a repülésen át.
Szóval Papp Richárdnak hívnak és régóta őrlődöm a címben említett két autó között. 6 éve van angol jogsim itt is élek és szeretnék végre egy sportosabb, vaganyabb autóba átülni a D corsa és a jelenlegi Mk3 as Focusomból.


A Z4ből a 3 literesre (2003-2008)esne a választásom lúd legyen kövér alapon és ahogy láttam talán annak a legkevesebb a megbízhatósági problémája természetesen minden törődés megkapva.
Emellé jön a másik versenyző a Merga(W204).
Mindig is borzasztó tetszettek a 2007- 2010 közötti modellek. Itt viszont nem tudok tisztán látni motor téren mert láttam egy 3.0 v6-ot gtroniccal ami kicsit szélsőséges választásnak tűnik. De a sok diesel Cdi motor között se tudok kiigazodni. Havi egy-két hosszabb utam van a munkába ingazas(kb10perc) mellett ami annyira nem igényli a diesel t és bár kíváncsi lennék egy automata váltós gépre szeretek vezetni és nem utas lenni.


Anglia nem kegyes kabriozas téren és a két autó teljesen más kávéház.
Örömmel fogadom gondolataikat véleményeteket!

Tisztelettel,
Papp Richárd
Ui.: Soseveddel”

Mit gondol az adott modellekről Pista? Van-e esetleg más alternatíva is? Lássuk a választ!

Szervusz Ricsi!

Öregem, nem egyszerű eset, mert itt most – ahogyan azt te is írtad – egymás mellé raktad a soft rockot a popzenével.
Nem tudom, milyen hármas Focust hajtasz most, de azt azért tudd, hogy a Fókából átülni egy háromliteres, hathengeres, hátsókerekes roadsterbe, pláne Angliában, ahol akad takony az úton bőven, azért olyan bungee jumping, amit nagyon-nagyon meggondoltan kéne csinálni, mert nem az lesz a legnagyobb bajod, hogy alacsonyan ülsz és kényelmetlenül feszes lesz a futómű, hanem az, hogy épségben kiszállj belőle, miután először kapcsoltad ki a menetstabilizálót és nyomtál egy entert.


Igen, vagány, pazar hangja van és kéziváltója is akár, valamint a régebbi M54-es motorral még talán akkora koncot sem veszel a vállaidra, mint az újabb N52B30-cal, így az M-es, duplavanosos széria minden jól ismert típushibáját orvosolni tudod majd (pénzzel), sokkal megbízhatóbb, mint az N52.
De nyilván tudnod kell, hogy ezekkel nem eltartott kisujjal használták vidéki úrihölgyek, Angliában pláne nem, és a BMW illetve a Mercedes költségei is BMW illetve Mercedes árban lesznek.
Ha vezetni szeretsz és nem utas lenni, valamint hajt a véred, mert fiatal vagy és kell még a közúti izgalom, akkor a Z4 a te autód.

A W204-ról szóló tesztünket megtalálod, nyilván vannak hibái ennek is, ha közlekedni akarsz vagy messze menni csendben és nyugiban, akkor a 220CDi a legjobb választás szerintem. A benzines V6 fájni fog a pénztárcádnak, ha megkotlik a váltó, az is.
Én a helyedben MX-5-öst vagy Honda S2000-est keresnék, ha van annyiért. De ez csak az én véleményem. Előbbi olcsón fenntartható, van hozzá odaát minden és kultusza is van, utóbbi pedig százszor jobb autó, mint egy Z4. Csak drágább.

Hát, ennyire futotta most. De mindenképpen vigyázz magadra, a hátsókerék jó játék, ha tudod, mit csinálsz. Ha nem, akkor meg tudja rágni a bankkártya szélét erősen.
üdv
Pista

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button