Autós Hírek

Porsche: a kínai gyártók miatt merészebb formákat kell rajzolnunk

A Porsche vezető dizájnere, Michael Mauer világított rá arra, hogy ha nem lesznek nyitottabbak az európai gyártók a jövőben a változtatásokra, hamar lekörözi őket Kína, nem csak technológiákkal, hanem formai irányzatokkal is.

 

Az autóipar komoly átalakuláson megy keresztül jelenleg, melynek része és egyben hozománya a kínai gyártók egyre komolyabb térnyerése is. Ezek között nagyobb startup cégeket is találunk szép számban, akik nem csak technológiákat tekintve gondolkodnak máshogy, mint a régi nagy márkák, hanem bizony dizájn tekintetében is.

Pontosan ebben lát problémát most a Porsche vezető dizájnere, Michael Mauer, aki egy interjúban beszélt arról, hogy alaposan át kell gondolniuk az európai gyártóknak a jövő formatervezését. “Ezek a (kínai) startupok nem rendelkeznek hagyományokkal, így mindent másképp tudnak csinálni. Tervezőként tulajdonképpen ezt pozitív dolognak tartom, mert ez nyitottabbá teszi a döntéshozókat – azaz az igazgatótanácsot.”- hangzott el a Bloomberg magazinnak adott interjúban, ahol azt is kijelentette a dizájner, hogy ehhez hasonlóan a német márkáknak is meg kell változtatniuk az eddigi szemléletüket, azaz bátrabban kell próbálkozniuk, ami persze sokszor kockáztatással jár.

Persze, mondhatni, hogy néhány helyen Mauer már eleve nyitott ajtókat dönget, hiszen alig egy hónapja a Volkswagen vezérigazgatója arról számolt be, hogy pontosan a kínai hatások miatt gondolják át alapvetően a márka formai irányzatait a jövőben.

 

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button