______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Belépő szintű SUV modellen dolgozik a Dacia

hirdetés

A Dacia kínálatába nemsokára egy új SUV érkezik, mely a Sandero Stepway modellt váltja le. Belsőégésű motorral és elektromos formában egyaránt elérhető lesz.

 

A Dacia egyelőre nem nevezte meg, de hivatalosan is bejelentette, hogy egy új modellen dolgozik, mely a B-SUV szegmensben helyezkedik majd el és belépő szintet jelent majd a gyártó SUV palettájára. A 2027-ben érkező újdonság egyben a Sandero Stepway utódjának is tekinthető, hiszen azt meg pont ekkor küldik majd nyugdíjba a gyáriak.

Érthető a lépés, hiszen egy méretosztályban nem érdemes két autót versenyeztetni házon belül, az SUV kategória pedig még mindig keresettebb, mint az emelt csapotthátú kialakítás.

hirdetés

A technikai háttérről sem lehet túl sokat tudni egyelőre, csupán valószínűsíteni lehet, hogy a Renault csoport CMF-B platformját használják továbbra is. Ez adja jelenleg az alapokat a Sandero és Duster modelleknek, illetve a jövőre érkező Bigster szintúgy erre építkezik. Hajtások tekintetében igyekeznek minden lehetőséget lefedni majd a gyáriak, azaz a kis SUV elérhető lesz belsőégésű motorral, elektromos és hibrid formában, sőt LPG gázos kivitelben is.

A Dacia újdonsága olyan autóknak állít majd konkurenciát 2027-től, mint például a nemrég bejelentett Fiat Grande Punto vagy a Citroen C3, mely szintén elérhető benzines és elektromos motorral egyaránt.

hirdetés

forrás: Carscoops

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button