______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Almárka lesz az Ioniq-ból

hirdetés

A Hyundai eddig mint különálló modell tekintett az Ioniq-ra, ám a jövőben elektromos almárka lesz belőle. Kezdetben háromtagú palettával jelentkeznek majd a koreaiak.

 

Az Ioniq lényegében mint különféle hajtásláncokkal (benzin, elektromos, hibrid) elérhető modellcsalád volt jelen eddig a Hyundai palettáján, ám ez a későbbiekben változni fog. A koreaiak ugyanis almárkát csinálnak belőle az elkövetkező években.

A jövőben tehát Ioniq néven érkeznek majd a gyártó elektromos modelljei, melyek az új E-GMP platformra épülnek fel. Első körben három ilyen autóról tudunk, a sort pedig az Ioniq 5 közepes crossover nyitja majd a jövő év folyamán. Ezt követi az Ioniq 6 szedán 2022-ben, mely a nemrég bemutatott Prophecy tanulmány széria változata lesz. Az Ioniq paletta első felvonását egy nagyobb méretű SUV zárja majd 2024-ben, könnyen kikövetkeztethetően Ioniq 7 néven.

hirdetés

A gyáriak egyelőre annyit árultak el az újdonságokról, hogy mindegyikre jellemző lesz az ultragyors tölthetőség, a praktikum és a jövőbe mutató műszaki megoldások tömkelege.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button