______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Beismerte a Tesla, hogy tervezési hiba a Model 3 esőben leszakadó hátsó lökhárítója

hirdetés

Évek óta jönnek a panaszok a Tesla Model 3 leszakadó hátsó lökhárítójáról, de a gyártó eddig nem igazán tulajdonított ennek jelentőséget. Most viszont már hivatalos, hogy tervezési hiba miatt tudja lemosni az eső a szóban forgó elemet.

 

A Tesla az elektromos autózás úttörője és még mai napig annak a legfontosabb résztvevője is, ám mint minden a világon, ők sem tökéletesek. A zseniális villanyos hajtásláncok mellett ugyanis komoly minőségi problémákra panaszkodnak a vásárlók. Kiszakadó ülés, elrepülő napfénytető vagy éppen az esőben leszakadó hátsó lökhárító tarkítja sokszor a tulajok örömét, amit igen gyakran saját költségre kell megoldaniuk. Na a leszakadó hátsó lökös a Model 3 esetén mostantól viszont garanciális javítás lesz, miután a gyártó beismerte, hogy tényleg nem felhasználói, hanem tervezési hibáról van szó.

Egészen pontosan a 2019 májusa előtt legyártott Model 3-ak érintettek, amiknek hátsó lökhárítójába lényegében alulról kapaszkodik bele az útról felvert víztömeg és letépi azt nagyobb sebességnél. Na de miért csak a 2019 május előtti példányokat érinti a dolog, ha a Tesla még csak most ismerte fel a hibát?

hirdetés

Ennek az oka, hogy közben teljesen véletlenül megoldotta Elon Musk cége a problémát azzal, hogy alapáron minden Model 3 megkapta a vonószem felszerelésének a lehetőségét, ami egyben egy kivágást is jelent a hátsó lökös alján. Ennek köszönhető, hogy onnantól az elem nem vitorlaként veszi fel a felcsapódó vizet, hanem szépen kiengedi azt a szóban forgó nyíláson még akkor is, ha annak a fedele éppen zárt állapotban van.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button