Autós Hírek

3 ajtó meg egy kicsi, avagy itt az eddigi legpraktikusabb elektromos Fiat 500 verzió

A Fiat egy az eddigieknél praktikusabb karosszéria változattal bővítette az elektromos 500-as palettát. A 3+1 kivitel egy kis hátrafelé nyíló ajtóval nyújt többet, mint az alap változat vagy a kabrió.

 

A Fiat amikor bemutatta az új, most már kizárólag csak elektromosként megvásárolható 500-as modellt, leszögezte, hogy a későbbiekben minimum háromféle verzióban lehet majd hozzá jutni. Az alap háromajtós volt ugye az első ami megjelent, majd bemutatták a kabriót is, most pedig itt egy újabb alternatíva. Egy olyan, amit nem igazán várt senki sem.

A Fiat 500 3+1 névre keresztelt újdonság azok számára lehet kedvező megoldás, aki gyakran ültet a hátós kis ülésekre is utasokat. A kocsi jobb oldalán ugyanis megjelent egy kis hátrafelé nyíló ajtó is, ami sokat segít a hátsó sor megközelítésében.

Ez természetesen nem teljes értékű ajtó, hiszen az 500-as dimenziói nem változtak, a nyitása is csak akkor lehetséges, amikor a normál méretű első ajtók nyitva vannak. Pont úgy, mint ahogyan azt mondjuk a BMW i3 esetében is megszokhattuk, csak éppen itt nem mindkét oldalon, hanem csak az egyiken éltek a gyáriak a megoldással.

A 3+1 piaci bevezetésekor csak a kimondottan magas felszereltséget jelentő “La Prima” Opening Edition lesz elérhető többek között LED-es fényforrásokkal, intelligens adaptív tempomattal, táblafelismerő és sávtartó rendszerrel, 360 fokos nagyfelbontású parkolókamerával és gyalogost, illetve biciklist egyaránt felismerő vészfék funkcióval.

Az elektromos hajtásláncok maradtak azok, amit a sima háromajtósnál és a kabriónál már megismerhettünk (95 lóerő 180 kilométeres vagy 118 lóerő 320 kilométeres hatótávval), ráadásul a gyáriak elmondása szerint az új ajtó csak 30 kilogrammal dobja meg az 500-as önsúlyát, tehát gyakorlatilag semmi hatással nincs a dinamikára és az egy töltéssel megtehető távolságra.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button