______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Az SLR McLaren Stirling Moss és egy Forma 1-es autó szerelemgyereke is lehetne ez az AMG GT R átirat

hirdetés

Egy nem mindennapi átalakítással jelentkezett a Bussink tuningműhely. Lényegében a modern SLR Stirling Moss-t alkották meg a srácok némi F1 utánérzéssel fűszerezve, természetesen AMG GT R alapokon.

 

A Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss egy közel sem nagy példányszámban gyártott autó, de mindenképpen helye van a legendás modellek csarnokában. A szélvédő nélküli roadster 13 éve jelent meg, hogy emléket állítson a legendás 300 SLR versenyautónak, mellyel maga Sir Stirling Moss versenyzett az 50-es években. A különleges karosszéria azóta számtalan műhely megihletett, ezek közé tartozik mos a Bussink is.

A srácok ugyanis AMG GT R alapokra ültették át a koncepciót, majd tovább bolondították olyan kiegészítőkkel, mint például a Speedbow névre keresztelt merevítés, mely a F1-es autók esetében már megszokott “halo” védelmet jeleníti meg.

hirdetés

Természetesen nem csak annyi történt, hogy a srácok levágták a tetőt és a szélvédőt, hanem a karosszéria további átalakításokon esett át, például látványosan megnövelték a légbeömlők számát, illetve teljesen új hátsó dizájnt alkottak az autóhoz.

A vad megjelenés természetesen megkívánja az erőt is, így egy picit az eredeti GT R erőforrásán is csiszoltak a szakik. Erről a beavítkozásról pontos leírásunk egyelőre nincs, viszont azt már tudni lehet, hogy a 4 literes duplaturbós V8-as jelen esetben már nem 585 lóerőt képes kipréselni magából, hanem 850-et, ami a több mint 100 kilós súlycsökkentés mellett egészen impozáns menetteljesítményt sejtet.

hirdetés

A Bussink GT R SpeedLegend mindösszesen öt példányban készül el.

Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button