______________________________________________________________
hirdetés
Autós Hírek

Egyre több helyről tiltják ki Kínában a Teslákat

hirdetés

Nemrég jelentették be Kínában, hogy a Tesla állandóan működő kamerarendszere miatt azok nem hajthatnak be a hadsereg bázisaira. Most néhány kormányzati épülettel bővült ki a lista, ahová nem hajthatnak be az amerikai elektromost használó sofőrök.

 

Pontosan két hónappal ezelőtt jelentette be a kínai hadsereg, hogy a bázisaikra többé nem lehet behajtani Tesla modellekkel. Miért? Mert a Sentry Mode által folyamatosan működésben tartott kamerák kémkedésre is használhatók az ázsiai ország képviselői szerint, így semmi keresnivalójuk nincs titkos létesítmények területén.

Elon Musk nem sokkal később reagált a fejleményekre és a TikTok botrányhoz hasonlította az esetet, azaz elmondása szerint alaptalan minden félelem, szó sincs kémkedésről. “Nagyon erős elhatározással rendelkezünk azzal kapcsolatban, hogy minden birtokunkba jutó információt a lehető legbizalmasabban kezeljük. Ha kémkedésre használnák valakik a Teslákat, mi magunk állítanánk le a rendszert!”.

hirdetés

Úgy látszik a Kínát nem igazán hatotta meg Musk nyilatkozata, most ugyanis újabb helyekről tiltották ki az amerikai elektromos járgányokat. Egészen pontosan most már nem csak a honvédelmi, hanem a kormányzati létesítmények egy része is tiltólistás, azaz aki ide érkezik egy Teslát vezetve, annak mindenképpen egy külső parkolóban kell majd megállnia a Reuters elmondása szerint.

Ugyan külső szemlélődőként jelentéktelennek tűnnek ezek az intézkedések, de azt szem előtt kell tartanunk, hogy Kína a Tesla második legnagyobb piaca. És hát nem éppen a legszerencsésebb reklám egy márkának, ha az adott országban egyre több tiltás és negatív megkülönböztetés éri a felhasználókat…

hirdetés
Címkék

Hasonló tartalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Back to top button